bostadsformedling
Anders Johansson, numera Sandén, då det begav sig i Sigtuna kommunFoto: Socialdemokraterna/Linda Håkansson

Blixtrekryteringen av Sigtunas förre KSO kritiseras

Sigtunas förre kommunstyrelseordförande Anders Johansson, numera Sandén, blev kommunchef i Åmål, men rekryteringen ansågs av oppositionen ha gått för snabbt.

centrum_artikel

Anders Johansson, numera Sandén, var van vid snabba puckar i Sigtuna kommun. Han var arkitekt bakom ett flertal projekt i kommunen som presenterades hastigt. Exempelvis mitt i brinnande valrörelse att kommunen skulle gå in och hyra fastigheter i Märsta Centrum, byggande av sportfält och badhus.

Efter att ha lämnat politiken i Sigtuna arbetade han på Kombispel och drev en Public Affair-byrå, 2019 rekryterade han till kommunchef i Åmål. Rekryteringen anses dock ha gått för snabbt rapporterar SVT Väst:
– Jag var väldigt angelägen om att det skulle gå fort, det var jag tydlig med, sa Anders till SVT Väst.

Den moderatledda oppositionen i Åmål anser att det fanns kandidater som verkade intressanta men att man inte fick chans att intervjua dem. Agerandet kan vara olagligt enligt förvaltningsexperten Jan Turvall. Kommunstyrelsens ordförande i Åmål, Michael Karlsson (S), vill inte kommentera ärendet för SVT Väst med hänvisning till att det ska hanteras rättsligt.

2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

sommar_sigtuna2020

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

centrum_helsida2020
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider