arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Blandade resultat för bygdens lag

Det var blandade resultat för bygdens lag den gångna helgen. Märsta IK föll, FC Arlanda spelade oavgjort och Rosersbergs IK vann.

rosta_sigtuna2

Palestinska-Rosersberg 2-4
Joakim Nilsson svarade för ett hattrick i Rosersbergs segermatch mot Palestinska. Nilsson inledde målskyttet efter en kvart, men Palestinska både kvitterade och tog ledningen innan Nilsson på nytt slog till i 57:e minuten. Victor Levén följde upp med 3-2 för RIK i 68:e minuten och Nilsson punkterade sedan matchen i slutminuterna. RIK står på full pott efter två matcher och det är tidigt toppmöte mot Gräsö på söndag borta.

FC Arlanda-Tärnsjö 3-3
FC Arlanda och Tärnsjö bjöd på en underhållande match under annandagen. 3-3 slutade matchen efter sen kvittering från gästerna Tärnsjö inför drygt 200 åskådare på Midgårdsvallen. Matchen var överraskande nog mållös i paus trots att Arlanda hade flertal chanser att ta ledningen på. Istället blev det Tärnsjö som slog till först i början av andra. Ledningen blev kortvarig sedan Eddie Ohlstoorn kvitterade, Tärnsjö tog på nytt ledningen men återigen kom kvitteringen omdelbart, bara efter två minuter genom Tesfai Ramon Ghebremeskel. Ohlstoorn slog sedan till igen i 78:e minuten och det såg ut att bli matchens sista mål, men Tärnsjö lyckades få in ännu en boll förbi Milo Hanna i målet och därmed blev det delad pott. Närmast väntar match mot Månkarbo för Arlanda på söndag.

Märsta IK-Fanna 0-2
Märsta IK föll i sin hemmapremiär mot Fanna med 2-0, dessutom fick man Philip Alouch utvisad med en kvart kvar. Det var först med en man mindre som Fanna gjorde sina två mål, 0-1 i 81:a minuten och 0-2 i 90:e minuten. Märsta har bortamatch härnäst mot Syrianska IF Kerburan på lördag.

varfest_helsida

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

eu_sap
bonava_maj_helsida
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

mp_eu
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

nationaldag_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

nationaldag_helsida
moderaternamaj
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

colorama_april
moderaterna_maj_outsider
sap_outsider_eu
v_eu
defacto_outsider
sh_bovard_out
sh_oppet
oppning_outsider
rosta_sigtuna
fme_outsider
connys
mp_eu_outsider
nrh
bonava_maj_outsider
nationaldag_out
ridskola2019_outsider