marsta_centrum_blackweekend
Foto: Magnus Granhagen

Blandad kompott i Vikingahallen

Skånelas damer vann mot Drott medan herrarna förlorade under lördagen

oppethus_agy

Skånelas damer inledde mot Drott dubbelarrangemanget. Man startade piggt och ledde stora delar av första men mot slutet av halvleken gick Drott förbi och till pausvila med ledning 14-12. Skånela satte snabbt tre raka bollar i andra och var förbi, den ledningen släppte man heller inte ifrån sig. På ett par minuter gick man även ifrån och drygade ut ledningen till fyra bollar inför de sista 20 minuterna. Slutet blev odramatiskt med ledning 4-5 bollar konstant för märstalaget.

Målen
Andersson 5, Wislander 5, Nygårds 4, Persson 4, Schaerlund 2, Kom Aune 2, Gotthold 2, C.Küller, F.Küller, Lundin

Knall av RP Linköping
Trots ledning stora delar av machen blev det förlust för herrarna mot RP Linköping. RP hade inför matchen två segrar, medan Skånela stod på fyra av fem och tre raka i bagaget. Ännu en seger hade bäddat för ett toppmöte mot Jesper Östlunds Hallby om en vecka.

Skånela ledde som mest 15-11 i matchen och med 18 minuter kvar med 20-18. Men sista kvarten gör RP 8-4 på Skånela. Med två minuter kvar reducerar Robert Ladan till 25-26 men han drar kort därpå på sig en utvisning och Skånela tvingas till slutforcering med en man mindre. Det blir dock en för svår uppgift och RP skrällvann med 26-25.

Målen
Östling 6, Ladan 5, Frank 5 Ganibegovic 4, Olsson 2, Lindberg 2, Sjölin,

oppethus_agy
happy_homes_juli
Nolltaxan

Upprört hos föreningslivet

Sport Flera föreningsmänniskor i kommunen är upprörda på kommunledningens förslag att slopa Nolltaxan: - Tråkigt när man som ordförande i en idrottsklubb som aktiverar massor med ungdomar med all dess fördelar som det skapar för samhället socialt och ekonomiskt får tack i form av avgifter man inte räknat med, skriver Mattias Nordahl, ordförande i Arlanda IBK, i ett inlägg på Facebook.

sportfiskebanner2
defacto_host2018
skånela-hellton

Förlust mot topplaget

Handboll Skånela föll mot tabelltvåan Hellton som i och med segern klev upp som etta i tabellen: - Vi kommer inte upp i nivå, då vinner man inte mot lag som Hellton, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

EXTRA

RIK vann och drog in 23 000 till cancerforskning

Innebandy Rosersbergs IK besegrade Sätra från Gävle med 6-5 på fredagskvällen: - Vi är i ledningen från början till slut men det blir rejält spännande på slutet då Sätra pressar på för en kvittering, berättar sportchef Fredrik Raschke.

allsvenskan

Skånela föll i Varberg

Handboll Skånela lyckades inte följa upp derbysegern i måndags med ny vinst utan förlorade med 27-25 borta mot topplaget Varberg.

Skånela jagar derbyseger

Handboll Skånela möter Rimbo i kvällens 8:e omgång: - Jag har vart med om massor av derbyn mot Rimbo både som spelare och som tränare och visst känns det lite extra när dessa matcher ska spelas, skriver tränare Jimmy Karlsson inför matchen på Skånelas hemsida.

allsvenskan

Skånela vann derbyt

Handboll Skånela vann derbyt i Vikingahallen mot Spårvägen med 27-25 efter underläge i paus med en boll: - Vi var förberedda på en holmgång och det blev det, säger Fredrik "Chippen" Söderberg, tränare i Skånela

Märstabon som siktar mot OS

Friidrott Märstabon Yolanda Ngarambe, 27, är nästa stjärnskott inom svensk löpning. Sedan några år tillbaka bor hon i USA där hon tränar: - Jag vill representera Sverige internationellt, säger Yolanda till märsta.nu

Wings vann toppmötet

Ishockey Wings svarade för ett riktigt styrkebesked på fredagskvällen när man körde över tvåan Haninge med 6-0: - Idag gör vi det bra över 60 min vilket är första gången denna säsong och ger inte Haninge mycket till chans, uppger tränare Mattias Valente för sajten eastcoasthockey.se

komvuxq3_4
colorama_vinter
objekt4
sportfiske_banner
objekt3
objekt2
nrh_lania
outsider
sbrf_sep
connys
skridskoskola