varmedagar_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Blandad kompott i Vikingahallen

Skånelas damer vann mot Drott medan herrarna förlorade under lördagen

centrum_tvaar

Skånelas damer inledde mot Drott dubbelarrangemanget. Man startade piggt och ledde stora delar av första men mot slutet av halvleken gick Drott förbi och till pausvila med ledning 14-12. Skånela satte snabbt tre raka bollar i andra och var förbi, den ledningen släppte man heller inte ifrån sig. På ett par minuter gick man även ifrån och drygade ut ledningen till fyra bollar inför de sista 20 minuterna. Slutet blev odramatiskt med ledning 4-5 bollar konstant för märstalaget.

Målen
Andersson 5, Wislander 5, Nygårds 4, Persson 4, Schaerlund 2, Kom Aune 2, Gotthold 2, C.Küller, F.Küller, Lundin

Knall av RP Linköping
Trots ledning stora delar av machen blev det förlust för herrarna mot RP Linköping. RP hade inför matchen två segrar, medan Skånela stod på fyra av fem och tre raka i bagaget. Ännu en seger hade bäddat för ett toppmöte mot Jesper Östlunds Hallby om en vecka.

Skånela ledde som mest 15-11 i matchen och med 18 minuter kvar med 20-18. Men sista kvarten gör RP 8-4 på Skånela. Med två minuter kvar reducerar Robert Ladan till 25-26 men han drar kort därpå på sig en utvisning och Skånela tvingas till slutforcering med en man mindre. Det blir dock en för svår uppgift och RP skrällvann med 26-25.

Målen
Östling 6, Ladan 5, Frank 5 Ganibegovic 4, Olsson 2, Lindberg 2, Sjölin,

Handbollskvalet

Karlsson: Är tårögd

Handboll Skånelas tränare Jimmy Karlsson var fullständigt lyrisk efter segern och hyllade i princip varenda spelare och ledare i laget samt hela föreningen och publiken: - Detta betyder så mycket för oss, sa han.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
Kvalextra

Karlsson: Vi kan slå Önnered

Handboll Skånela inleder kvalet till Handbollsligan på tisdagkvällen hemma mot Önnered och märstalaget går in till matcherna med att kasta över pressen på motståndaren: - Vi har inget att förlora, säger tränare Jimmy Karlsson.

connys
defacto_helsida
bonava_helsida
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

arlandagolf
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

sangensemble

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

ridskola2019_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
extravaganza_outsider
karby2