defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Svenska Fotbollförbundet

Blanco blir landslagstränare

Förre märstabon Daniel Blanco som spelat i både Valsta Syrianska och Märsta IK börjar träna svenska damlandslaget i futsal: - Det blir en spännande utmaning, säger Blanco till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

centrum_artikel

Daniel Blanco är uppvuxen är en känd lokal personlighet i kommunen, uppvuxen i Märsta och spelade sedan fotboll i Märsta IK och Valsta Syrianska. Han avrundade sin fotbollskarriär med futsal och var tongivande spelare i högsta futsalligan under några år. Numera är han tränare för Hammarbys herrlag som leder SFL.

Han har också anlitats som assisterande tränare för damlandslaget i futsal, utöver att han är assisterande förbundskapten för P19-landslaget.
– Det känns motiverande och roligt att få det här uppdraget. Framförallt eftersom damerna ska spela EM-kval i höst. Att vara med och förbereda laget inför det blir en spännande utmaning, säger Daniel Blanco till förbundets hemsida.

Huvudtränare för damlandslaget är Muffe Bajraktarevic som specifikt frågade om Blancos tillgänglighet för uppdraget:
– Han berättade lite hur han tycker och tänker, så på den vägen är det. Vi känner även varandra sedan tidigare och har varit med från början när futsalen tog fart i Sverige. Jag tror att detta kommer bli jättebra. Muffe är en duktig tränare och vi har nog ett liknande tänk kring hur vi vill spela futsal, fortsätter Blanco.

Målet för landslaget är att nå EM som spelas på hemmaplan.
– Till att börja med kommer jag att vara bollplank till både tränarna och spelarna. Sedan kommer jag att ansvara för vissa delar kring fasta situationer och hur vi ska pressa som lag. Hur vi ska förhålla oss rent taktiskt mot olika lag och vad vi bör tänka på i de matcherna.

centrum_helsida2020
damallsvenskan

Viktig seger för Skånela mot Hellton

Handboll Även Skånelas damer vann på lördagen då man besegrade Hellton på bortaplan: - Första segern på bortaplan för oss, sa tränare Fredrik Söderberg Warnheim till Handbollskanalen.

defacto_helsida
happyhomes_2019
sportlov_sigtuna
herrallsvenskan

Jumbon pressade Skånela

Handboll Skånela låg under med hela sju mål mot jumbon Boden men hittade ett sätt att åka hem med två poäng: Att vinna när man är dålig är en styrka, twittrar tränare Jimmy Karlsson.

connys_helsida
salong_elisabeth_helsida
teatergrillen_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
EXTRA

Munter lämnar Märsta för RIK

Fotboll Rosersergs IK fortsätter värva från Märsta, näste man att ta klivet över är veteranen Andreas Munter: - Andreas Munther, garanterat en av kommunen bästa spelare med många fina kvaliteter. Vinnarskalle, huvudspel av hög rang, spelförståelse och målsinne, skriver RIK i ett facebookinlägg.

speedy_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
connys
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider