moderat_sommar
Foto: Pressbild/Svenska Fotbollförbundet

Blanco blir landslagstränare

Förre märstabon Daniel Blanco som spelat i både Valsta Syrianska och Märsta IK börjar träna svenska damlandslaget i futsal: - Det blir en spännande utmaning, säger Blanco till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

centrum_artikel

Daniel Blanco är uppvuxen är en känd lokal personlighet i kommunen, uppvuxen i Märsta och spelade sedan fotboll i Märsta IK och Valsta Syrianska. Han avrundade sin fotbollskarriär med futsal och var tongivande spelare i högsta futsalligan under några år. Numera är han tränare för Hammarbys herrlag som leder SFL.

Han har också anlitats som assisterande tränare för damlandslaget i futsal, utöver att han är assisterande förbundskapten för P19-landslaget.
– Det känns motiverande och roligt att få det här uppdraget. Framförallt eftersom damerna ska spela EM-kval i höst. Att vara med och förbereda laget inför det blir en spännande utmaning, säger Daniel Blanco till förbundets hemsida.

Huvudtränare för damlandslaget är Muffe Bajraktarevic som specifikt frågade om Blancos tillgänglighet för uppdraget:
– Han berättade lite hur han tycker och tänker, så på den vägen är det. Vi känner även varandra sedan tidigare och har varit med från början när futsalen tog fart i Sverige. Jag tror att detta kommer bli jättebra. Muffe är en duktig tränare och vi har nog ett liknande tänk kring hur vi vill spela futsal, fortsätter Blanco.

Målet för landslaget är att nå EM som spelas på hemmaplan.
– Till att börja med kommer jag att vara bollplank till både tränarna och spelarna. Sedan kommer jag att ansvara för vissa delar kring fasta situationer och hur vi ska pressa som lag. Hur vi ska förhålla oss rent taktiskt mot olika lag och vad vi bör tänka på i de matcherna.

brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
sigtunahem_sokbostad
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

2020_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

brobygget_midgard_outsider
nrh
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
studeravidare_outsider