bostadsformedling
Foto: Pressbild/Svenska Fotbollförbundet

Blanco blir landslagstränare

Förre märstabon Daniel Blanco som spelat i både Valsta Syrianska och Märsta IK börjar träna svenska damlandslaget i futsal: - Det blir en spännande utmaning, säger Blanco till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

centrum_artikel

Daniel Blanco är uppvuxen är en känd lokal personlighet i kommunen, uppvuxen i Märsta och spelade sedan fotboll i Märsta IK och Valsta Syrianska. Han avrundade sin fotbollskarriär med futsal och var tongivande spelare i högsta futsalligan under några år. Numera är han tränare för Hammarbys herrlag som leder SFL.

Han har också anlitats som assisterande tränare för damlandslaget i futsal, utöver att han är assisterande förbundskapten för P19-landslaget.
– Det känns motiverande och roligt att få det här uppdraget. Framförallt eftersom damerna ska spela EM-kval i höst. Att vara med och förbereda laget inför det blir en spännande utmaning, säger Daniel Blanco till förbundets hemsida.

Huvudtränare för damlandslaget är Muffe Bajraktarevic som specifikt frågade om Blancos tillgänglighet för uppdraget:
– Han berättade lite hur han tycker och tänker, så på den vägen är det. Vi känner även varandra sedan tidigare och har varit med från början när futsalen tog fart i Sverige. Jag tror att detta kommer bli jättebra. Muffe är en duktig tränare och vi har nog ett liknande tänk kring hur vi vill spela futsal, fortsätter Blanco.

Målet för landslaget är att nå EM som spelas på hemmaplan.
– Till att börja med kommer jag att vara bollplank till både tränarna och spelarna. Sedan kommer jag att ansvara för vissa delar kring fasta situationer och hur vi ska pressa som lag. Hur vi ska förhålla oss rent taktiskt mot olika lag och vad vi bör tänka på i de matcherna.

defacto_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

kcbygg_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

studeravidare_helsida
studenten2020_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

speedy_helsida
sommarlov_helsida
connys_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider