stationshusen_pan
Foto: Pressbild/Svenska Fotbollförbundet

Blanco blir landslagstränare

Förre märstabon Daniel Blanco som spelat i både Valsta Syrianska och Märsta IK börjar träna svenska damlandslaget i futsal: - Det blir en spännande utmaning, säger Blanco till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Daniel Blanco är uppvuxen är en känd lokal personlighet i kommunen, uppvuxen i Märsta och spelade sedan fotboll i Märsta IK och Valsta Syrianska. Han avrundade sin fotbollskarriär med futsal och var tongivande spelare i högsta futsalligan under några år. Numera är han tränare för Hammarbys herrlag som leder SFL.

Han har också anlitats som assisterande tränare för damlandslaget i futsal, utöver att han är assisterande förbundskapten för P19-landslaget.
– Det känns motiverande och roligt att få det här uppdraget. Framförallt eftersom damerna ska spela EM-kval i höst. Att vara med och förbereda laget inför det blir en spännande utmaning, säger Daniel Blanco till förbundets hemsida.

Huvudtränare för damlandslaget är Muffe Bajraktarevic som specifikt frågade om Blancos tillgänglighet för uppdraget:
– Han berättade lite hur han tycker och tänker, så på den vägen är det. Vi känner även varandra sedan tidigare och har varit med från början när futsalen tog fart i Sverige. Jag tror att detta kommer bli jättebra. Muffe är en duktig tränare och vi har nog ett liknande tänk kring hur vi vill spela futsal, fortsätter Blanco.

Målet för landslaget är att nå EM som spelas på hemmaplan.
– Till att börja med kommer jag att vara bollplank till både tränarna och spelarna. Sedan kommer jag att ansvara för vissa delar kring fasta situationer och hur vi ska pressa som lag. Hur vi ska förhålla oss rent taktiskt mot olika lag och vad vi bör tänka på i de matcherna.

happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Överraskande nederlag för Skånela

Handboll Skånela föll överraskande mot Karlskrona hemma i Vikingahallen med 25-23: - Återigen ingen bra match, vi har tre upp med tio kvar och förlorar sista med fem, konstaterar tränare Jimmy Karlsson.

connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Trots en klar ledning för Skånela med tjugo minuter kvar lyckas man tappa en poäng hemma mot Tyresö: - Vi ger bort en poäng, känns det som, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

valsta-jul_helsida
hockeyettan

Wings föll mot tabellettan

Ishockey Det var en match av akademisk betydelse för både Hudiksvall och Wings. Redan klara ettan Hudiksvall kom till Märsta för att hålla farten uppe inför Allettan.

mp_host_helsida
defacto_helsida
julmarknad_helsida
hockeyettan

Wings besegrade Segeltorp

Ishockey Näst sista omgången av Hockeyettan Östra spelades på söndagen och Wings kunde äntligen vinna efter några tunga matcher.

jul2021
hockeyettan

Poäng för Wings

Ishockey Wings fick med sig en poäng från matchen mot Hanviken då det blev förlust på övertid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
jul_outsider
valsta_jul_outsider
stationshusen_out
mp-outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider