panorama_centrum
Karsten Bjärbo (KD)Foto: Sigtuna kommun

Bjärbo hotades att bli nedkastad på spåret

Karsten Bjärbo är en av flera ledande stockholmspolitiker som hotats. - Jag valde att inte polisanmäla av rädsla för att hotet skulle eskalera, säger Karsten till Radio Stockholm.

Radio Stockholm rapporterar om att flera ledande politiker i länet hotats. En enkät till 223 politiker i länet som 70 procent svarat på har cirka hälften uppgett att de har hotats. En av dessa är Karsten Bjärbo (KD) som konfronterades vid tågperrongen. Någon kom fram till honom och hotade honom att han skulle kasta ner honom på spåren. Karsten valde att inte polisanmäla av rädsla för att hotet skulle eskalera i sådana fall. Hot mot politiker är att betrakta som ett hot mot vår demokrati enligt Isak Hjortzberg, gruppchef för Demokrati- och hatbrottsgruppen.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida
defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
connys