moderat_sommar
Foto: Sigtuna kommun/Björn Leijon

Bio i Märsta stänger igen

Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

centrum_artikel

Andra februari blir sista visningen för Biokällan i nuvarande regi då Folkets bio stänger igen verksamheten efter fem år. Folkets bio har drivit verksamheten och driften har skötts av föreningen Märsta Bio:
– Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop. Vi skulle behöva ha dubbelt så många besökare för att det ska gå runt ekonomiskt. Den här föreningen lägger ner verksamheten, men vi hoppas att biografen får leva vidare på något sätt, säger Rose-Mari Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

Urban Niklasson har också varit engagerad i Märsta Bio, han drev även föregångaren innan Folkets Bio kom in i bilden.
– Vi har inte råd att fortsätta driva biografen. Det är förvånande att folk inte kommer till bion. Film är ju bäst på bio. Men idag finns det så många andra sätt att se film. Många väljer att sitta hemma och se på strömmad film, förklarar Urban.

Sigtuna kommun äger biografen, den har varit möjlig för bokning och används för föreläsningar och av skolklasser bland annat. Vad som nu kommer hända med bioverksamheten är oklart. Under 2019 visades film vid 288 tillfällen, 48 av dessa hade noll besökare och endast tio hade fler än 50 besökare I snitt sågs varje föreställning av 11,5 besökare.

landsbygd_sigtuna_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

speedy_helsida
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
spedition_sigtuna
kaa_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

defacto_helsida
marina_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
kaa_outsider
centrum_sommar_out