defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun/Björn Leijon

Bio i Märsta stänger igen

Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

centrum_artikel

Andra februari blir sista visningen för Biokällan i nuvarande regi då Folkets bio stänger igen verksamheten efter fem år. Folkets bio har drivit verksamheten och driften har skötts av föreningen Märsta Bio:
– Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop. Vi skulle behöva ha dubbelt så många besökare för att det ska gå runt ekonomiskt. Den här föreningen lägger ner verksamheten, men vi hoppas att biografen får leva vidare på något sätt, säger Rose-Mari Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

Urban Niklasson har också varit engagerad i Märsta Bio, han drev även föregångaren innan Folkets Bio kom in i bilden.
– Vi har inte råd att fortsätta driva biografen. Det är förvånande att folk inte kommer till bion. Film är ju bäst på bio. Men idag finns det så många andra sätt att se film. Många väljer att sitta hemma och se på strömmad film, förklarar Urban.

Sigtuna kommun äger biografen, den har varit möjlig för bokning och används för föreläsningar och av skolklasser bland annat. Vad som nu kommer hända med bioverksamheten är oklart. Under 2019 visades film vid 288 tillfällen, 48 av dessa hade noll besökare och endast tio hade fler än 50 besökare I snitt sågs varje föreställning av 11,5 besökare.

aretslarling
sportlov_sigtuna
salong_elisabeth_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

2020_helsida
teatergrillen_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

speedy_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_outsider
speedy_outsider
nrh
connys
sportlov_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider