liber_pan_sommar
Foto: KVD

Bilsäljare märker av ökad försäljning

Bilförsäljningen uppges ha ökat i kommunen.

swedol_artikel

Efter coronautbrottet då man uppmanades att undvika kollektivtrafik är det fler som köpt en bil rapporterar SVT Nyheter. En som märkt av ökningen är bilsäljaren Joakim Lundqvist från Sigtuna.
– Vi säljer alla slags bilar, men vi märker att de som säljs snabbast är de lite mindre bilarna, ofta med automatväxel. Vi trodde ju att bilförsäljningen skulle gå ner drastiskt med tanke på hur hårt andra branscher drabbats, men våren och sommaren har blivit bra, säger Joachim till SVT Nyheter.

I Stockholm är ökningen åtta procent när det gäller försäljning av begagnade bilar enligt SVT Nyheter.
– Nu vill fler ta sig fram med bil och då ingen vet hur länge pandemin kommer pågå är det naturligt att man vänder sig till andrahandsmarknaden, där man kan göra ett mer ekonomiskt val, säger Madeleine Fritz, försäljningschef på Kvdbil, till SVT.

vardcentral_helsida
coronakrisen

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

Näringsliv I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

mp-helsida
coronakrisen

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Näringsliv Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

helsida_var2021
centrum_helsida2020

Kommunen hyllas för många laddplatser

Näringsliv Sigtuna kommun hyllas av Volkswagen för att de har många laddpunkter per 1000 invånare: - Det är inte bara kommunerna som avgör hur många laddpunkter det byggs på en viss ort, men det är ändå viktigt att lyfta fram toppkommunernas insats, i detta fall Strömstad, Åre och Sigtuna. Kommunerna har en viktig roll som lokal pådrivare och samverkanspart gentemot andra aktörer, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige.

coronakrisen

Ljusning i sikte för flygresandet

Näringsliv Swedavias tio flygplatser må ha tappat drygt 3,1 miljoner resenärer i maj jämfört med för två år sedan men månaden var ändå en ljuspunkt jämfört med förra året.

liber_sommar_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ungsatsning
nedläggningen av Bromma

Plan för Arlanda presenteras i december

Näringsliv En plan för Arlandas framtida kapacitet ska presenteras i december.

brobygget_night
rentawreck_helsida
coronapandemin

Sex nya SAS-linjer återstartar

Näringsliv SAS återstartar sex europeiska linjer från Arlanda under juni.

speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_day_out
connys
nrh
brobygget_night_out
ungsatsning-outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
aftenbil_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider