defacto_pan2020

Biljettkontrollerna pausas

SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_artikel

Biljettkontrollanterna i kollektivtrafiken kommer från och med denna vecka att primärt jobba med att samla in statistik om trängsel i trafiken och informera resenärer om att hålla avstånd enligt SL. Detta för att Folkhälsomyndigheten gått ut med riktlinjer om att man ska undvika trängsel och att antalet resenärer i kollektivtrafiken bör begränsas.

Eftersom alla behöver hålla avstånd och undvika trängsel så fylls bussarna på snabbare än vanligt enligt SL.
– Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten såväl som den allmänna oron bland våra resenärer gör att vi nu ändrar biljettkontrollanternas uppdrag. Tyngdpunkten kommer vara resenärsinformation och statistikinsamling om trängselnivåer i SL-trafiken, vilket ger oss möjlighet att anpassa trafiken för att möta resebehovet där den är som störst.

SL poängterar att resenärer alltjämt måste ha giltig biljett för att resa. Fusk som upptäcks kan fortfarande leda till en tilläggsavgift.

helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

happyhomes_sommar2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
outsider_sommarlov
swedol_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out