defacto_pan2020

Biljettkontrollerna pausas

SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_artikel

Biljettkontrollanterna i kollektivtrafiken kommer från och med denna vecka att primärt jobba med att samla in statistik om trängsel i trafiken och informera resenärer om att hålla avstånd enligt SL. Detta för att Folkhälsomyndigheten gått ut med riktlinjer om att man ska undvika trängsel och att antalet resenärer i kollektivtrafiken bör begränsas.

Eftersom alla behöver hålla avstånd och undvika trängsel så fylls bussarna på snabbare än vanligt enligt SL.
– Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten såväl som den allmänna oron bland våra resenärer gör att vi nu ändrar biljettkontrollanternas uppdrag. Tyngdpunkten kommer vara resenärsinformation och statistikinsamling om trängselnivåer i SL-trafiken, vilket ger oss möjlighet att anpassa trafiken för att möta resebehovet där den är som störst.

SL poängterar att resenärer alltjämt måste ha giltig biljett för att resa. Fusk som upptäcks kan fortfarande leda till en tilläggsavgift.

valvet_helsida
studenten2020_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

speedy_helsida
kcbygg_helsida
connys_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
valvet_outsider
nrh
kcbygg_outsider