center_pan21

Biljettkontrollerna pausas

SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_artikel

Biljettkontrollanterna i kollektivtrafiken kommer från och med denna vecka att primärt jobba med att samla in statistik om trängsel i trafiken och informera resenärer om att hålla avstånd enligt SL. Detta för att Folkhälsomyndigheten gått ut med riktlinjer om att man ska undvika trängsel och att antalet resenärer i kollektivtrafiken bör begränsas.

Eftersom alla behöver hålla avstånd och undvika trängsel så fylls bussarna på snabbare än vanligt enligt SL.
– Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten såväl som den allmänna oron bland våra resenärer gör att vi nu ändrar biljettkontrollanternas uppdrag. Tyngdpunkten kommer vara resenärsinformation och statistikinsamling om trängselnivåer i SL-trafiken, vilket ger oss möjlighet att anpassa trafiken för att möta resebehovet där den är som störst.

SL poängterar att resenärer alltjämt måste ha giltig biljett för att resa. Fusk som upptäcks kan fortfarande leda till en tilläggsavgift.

defacto_helsida
dack-helsida
bostad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
vaccin
connys_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
vaccin-outsider
bostad_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack-outsider