defacto_pan
Strålkastare är ett hett villebråd bland tjuvarna. Foto: Insändarbild/Arkiv

Bildelar stjäls fortfarande

Det är fortsatt högrisk för bildelsstölder i dyrare bilar: - Man använder dem för att reparera bilar. Det kan också vara så att man helt enkelt har en marknad för det här och gör pengar på det, säger Torbjörn Serrander utredare på Larmtjänst till P4 Stockholm.

rosta_sigtuna2

Under en lång tid har stölder från bilar drabbat framförallt bilägare i Stockholm. Det handlar om dyrare bilmodeller som blir av med rattar, airbags, navigationsutrustning, strålkastare och annat av värde:
– Man använder dem för att reparera bilar. Det kan också vara så att man helt enkelt har en marknad för det här och gör pengar på det, säger Torbjörn Serrander utredare på Larmtjänst till P4 Stockholm.

Torbjörn Serrander tror att större mängder av delarna hamnar i Baltikum sen har man lyckats hitta en del så långt bort som i Kina. Skadorna i bilen blir stora när tjuvarna går in, det leder till omfattande kostnader för försäkringsbranschen. Att montera bort sakerna är också lätt för tjuven. Stölderna är svåra att skydda sig mot enligt Serrander. Några tips på vägen för att förebygga är att ställa bilen i ett garage, ha ett fungerande larm samt DNA-märka.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

mp_eu
nationaldag_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

moderaternamaj
nationaldag_helsida
oppning_helsida
happyhomes_2019
rosta_sigtuna2
connys
sh_oppet
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
fme_outsider
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
mp_eu_outsider
v_eu
oppning_outsider
sap_outsider_eu
rosta_sigtuna
nationaldag_out
nrh
defacto_outsider
bonava_maj_outsider