arlandagolf_pan_aug
Strålkastare är ett hett villebråd bland tjuvarna. Foto: Insändarbild/Arkiv

Bildelar stjäls fortfarande

Det är fortsatt högrisk för bildelsstölder i dyrare bilar: - Man använder dem för att reparera bilar. Det kan också vara så att man helt enkelt har en marknad för det här och gör pengar på det, säger Torbjörn Serrander utredare på Larmtjänst till P4 Stockholm.

marstakalaset_artikel

Under en lång tid har stölder från bilar drabbat framförallt bilägare i Stockholm. Det handlar om dyrare bilmodeller som blir av med rattar, airbags, navigationsutrustning, strålkastare och annat av värde:
– Man använder dem för att reparera bilar. Det kan också vara så att man helt enkelt har en marknad för det här och gör pengar på det, säger Torbjörn Serrander utredare på Larmtjänst till P4 Stockholm.

Torbjörn Serrander tror att större mängder av delarna hamnar i Baltikum sen har man lyckats hitta en del så långt bort som i Kina. Skadorna i bilen blir stora när tjuvarna går in, det leder till omfattande kostnader för försäkringsbranschen. Att montera bort sakerna är också lätt för tjuven. Stölderna är svåra att skydda sig mot enligt Serrander. Några tips på vägen för att förebygga är att ställa bilen i ett garage, ha ett fungerande larm samt DNA-märka.

defacto_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
kontor_thaifong
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

arlanda_golf_juli
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april
sportfiske_sommar