moderat_sommar
Grannsamverkarna i Sigtuna kommun avser starta bilburna ronderingarFoto: Pressbild

Bilburna grannstödsronderingar kan bli verklighet

Grannsamverkarna i Sigtuna kommun vill att grannstöd etableras här med inspiration från Väsby och Sollentuna: - Vi har studerat grannstödsverksamheten i våra södra grannkommuner och vill nu ta efter dem, säger föreningens ordförande David Lundqvist.

centrum_artikel

Grannsamverkarna önskat stöd från Sigtuna kommun och Lokalpolisområde Sollentuna för att göra som grannkommunerna Väsby och Sollentuna och införa Grannstöd. Grannstöd finns på ett 15-tal områden i Stockholm och bygger på samverkan mellan polis, kommun och lokala aktörer samt frivilliga krafter. Huvuduppgiften i Grannstöd är att synas och observera samt rapportera sånt som ökar tryggheten i den yttre boendemiljön. Enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun så sker det genom bilburna ronderingar.

Målet är att få igång Grannstöd till årskiftet 19/20. Man behöver bland annat sponsring till en bil som man hoppas att kommunen ska hjälpa till med. Bilen skulle också kunna göra nytta i den kommunala verksamheten enligt Grannsamverkarna. Om man får svar från polisen och kommunen innan halvårsskiftet i år så kan man vara igång med planerna till årsskiftet.
– Får vi klartecken från båda håll, räknar vi med att klara rekryteringen av förare och den nödvändiga organisationen i övrigt, så att verksamheten kan starta vid årsskiftet, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
2020_helsida
spedition_sigtuna
kaa_sigtuna_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
nrh
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider