invigning_clasohlsson
Foto: Magnus Granhagen

Bilbränder ökar i Attundadistriktet

Bilbränderna i Attundadistriktet som Sigtuna kommun tillhör ökar enligt Radio Stockholm.

banner_artikel

Bränder av personbilar minskar i Stockholms län men har ökat i Attunda som Sigtuna kommun tillhör, rapporterar Radio Stockholm. Omkring 200 bilbränder kallades Attunda brandkår ut till under förra året. På Södertörn minskade bilbränderna med ett hundratal förra året, likaså hos Storstockholms brandförsvar.

Kan vara försäkringsbedrägeri
Förra året gjorde Larmtjänst en undersökning för att reda ut hur många bilbränder som kunde vara försäkringsbedrägeri:
– Vi har utrett så många bränder som möjligt och avböjt att betala ut skadeersättning och vi tror att de kriminella nätverk som ägnar sig åt att bränna bilar för att tjäna pengar, de har vi skrämt bort, säger Mats Galvenius VD för Larmtjänst AB till Radio Stockholm.

dackia_2018
center_banner2

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

varen2018
februari
forskontor

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

matcher_skanela
veterankraft_standard
standard_ridskola
objekt4
standard_start
objekt3
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
connys
nfc_vinter
val2018
objekt2
sigtunavatten_standard