defacto_pan
Branden på Baldergatan i ValstaFoto: Insändarbild
Två bilar brann på NorrbackavägenFoto: Insändarbild

Bilbränder i natt

Det brann vid två parkeringar under natten i Valsta och Norrbacka.

Vid 2-tiden i natt larmades brandkår ut till två olika bränder i Märsta, dels på Baldergatan i Valsta och på Norrbackavägen. Vid båda tillfällena var det bilar som brann på en parkering. Flera fordon drabbades i samband med bränderna. Totalt skadades fyra bilar på Baldergatan och två bilar på Norrbacka. I båda fallen hat polis upprättat en anmälan om skadegörelse.

Uppdaterad kl. 8.20

fme_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

ica_oktober
happyhomes_2019
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
connys
colorama_april2
nrh