centrum_ettar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Bilägandet ökade i kommunen

Bilägandet ökar i hela landet och även i Sigtuna kommun. Det finns ny ca 19 100 registrerade personbilar i kommunen.

I den senaste rapporten från Trafikanalys framgår att bilägandet i kommunen gick upp med 380 personbilar mellan 2016-2017. Det finns 19100 registrerade personbilar i kommunen, nästan hälften ägs av män, 5400 av en kvinna och 3000 av en juridisk person. Sigtuna är långt ifrån den biltätaste kommunen i länet, flest bilar per kommuninvånare finns i Solna och i Norrtälje med 547 respektive 530 bilar per 1000 invånare. Sigtuna och Väsby ligger på samma nivå med strax över 400 bilar per 1000 invånare.

Flest bilar ägs av män
11 000 av bilarna är bensinare i kommunen, 5300 diesel. Elbilarna uppgick till 45 stycken vilket är en kraftig ökning jämfört med 2016 då det bara fanns nio elbilar i kommunen. Hela 586 bilar räknas som elhybrider, också den en kraftig ökning jämfört med 2016 då det fanns 57 hybrider.

Lägre personbilstäthet i Stockholms län
Högst personbilstäthet finns i Malung-Sälen med 683/1000 invånare, Botkyrka har lägst personbilstäthet med 329/1000 invånare. 8 av 10 kommuner i landet med lägst personbilstäthet är från Stockholms län. Järfälla som är tia har 381 personbilar/1000 invånare. Nyregistrerade miljöbilar i länet uppgick till 22 procent. På EU-nivå går det 498 bilar per 1000 invånare.

forskontor

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

sigtuna_bygglov
aretsforetag

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

februari

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

foretagarlunch
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

valet2018

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Politik Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
standard_start
objekt2
standard
objekt3
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
sangensemble
nfc_vinter
objekt4
standard_ridskola
outsider_defacto