defacto_pan
Foto: MMS-Bild

Bil sattes i lågor i Märsta

En personbil började brinna i centrala Märsta sent under måndagskvällen. Brandorsaken är oklart.

Strax efter klockan 23 på måndagen kallades räddningstjänsten ut till Nymärstagatan efter att en personbil börjat brinna. Bilen stod på en parkeringen men det fanns ingen spridningsrisk enligt räddningstjänsten. Orsaken till branden är i nuläget oklar, men under natten mot måndag utbröt en brand i en bil på Frejgatan. Då misstänkte polisen att branden var anlagd.

Du kan varje morgon hålla koll på nattens händelser, dagens väder, och läget i väg– och kollektivtrafiken med Morgonkollen på märsta.nu!

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

happy_homes_juli

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

hostlov_sigtuna
defacto_host2018
centrumbanner
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

objekt2
objekt4
sbrf_sep
nrh_sigtuna
komvuxq3_4
sportfiske_banner
connys
objekt3
sigtunavatten_standard
outsider