centrum_jul_panorama
En bil fastnade här på måndagsmorgonen. Foto: MMS-Bild/Arkiv

Bil fastnade i järnvägsövergång igen

Förra året var det problem med järnvägsövergången i Rosersberg och den fick stängas av flera veckor. Under måndagen ska en bil ha fastnat mellan bommarna igen: - Ett tåg körde förbi med bilen mellan bommarna, berättar ett vittne för märsta.nu.

defacto_jul_artikel

Övergången Slottsvägen i Rosersberg har krånglat förut, fordon fastnade förra året upprepade gånger och det var även nära att tåg körde in i en lastbil förra året. Den stängdes av för undersökning ifjol men har varit öppen en tid. Men under måndagen uppmärksammade en läsare att en bil fastnade mellan. Ett tåg ska sedan ha kört förbi men ett tillbud undveks.

Trafikverket informerade
märsta.nu har uppmärksammat både kommunen och Trafikverket på incidenten. Ingen hade någon vetskap om händelsen. Övergången är Trafikverkets ansvar och beskedet därifrån är att den nu ska utredas. Tillsvidare kommer dock övergången att vara öppen som vanligt.

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
centrum_jul_helsida
julbord_helsida
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

happyhomes_2019
ica_oktober
greeknighthelsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

sigtunavatten_standard

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

trainingpartner_jobb_helsida
connys
nrh
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
julbord