centrum_panorama2020
Foto: Sigtuna kommun

Biblioteken slopar förseningsavgift

Sigtuna kommun meddelar att man ska satsa på biblioteken efter nyår, bland annat genom att slopa förseningsavgiften vilket man hoppas ska leda till att fler vågar låna böcker.

Sigtuna kommuns bibliotek har fått bidrag från Statens kulturråd för att genomföra en IT-satsning på biblioteken i kommunen. Personalen kommer att IT-utbildas och datorbeståndet förnyas. Rum ska utrustas för workshops och arbetsplatser för bibliotekanvändarna. Även en IT-värd ska anställas enligt Magnus Åberg, bibliotekschef.

Från och med i mitten av januari kommer förseningsavgifterna att slopas.
– Syftet är att få fler att våga låna och läsa mer böcker, utan rädsla för att glömma eller missa att lämna tillbaka böckerna i tid, säger Magnus Åberg

Öppettiderna kommer även att utökas för Märsta bibliotek, tre dagar i veckan blir det öppet till klicka 19. Endast en dag i veckan är det stängt.
– Biblioteken har blivit så mycket mer än att bara vara ett ställe att låna böcker på. De blir mer och mer en demokratifunktion som vi tycker är viktig för våra invånare och därför vill värna, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

marina_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

swedol_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider