moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Biblioteken slopar förseningsavgift

Sigtuna kommun meddelar att man ska satsa på biblioteken efter nyår, bland annat genom att slopa förseningsavgiften vilket man hoppas ska leda till att fler vågar låna böcker.

Sigtuna kommuns bibliotek har fått bidrag från Statens kulturråd för att genomföra en IT-satsning på biblioteken i kommunen. Personalen kommer att IT-utbildas och datorbeståndet förnyas. Rum ska utrustas för workshops och arbetsplatser för bibliotekanvändarna. Även en IT-värd ska anställas enligt Magnus Åberg, bibliotekschef.

Från och med i mitten av januari kommer förseningsavgifterna att slopas.
– Syftet är att få fler att våga låna och läsa mer böcker, utan rädsla för att glömma eller missa att lämna tillbaka böckerna i tid, säger Magnus Åberg

Öppettiderna kommer även att utökas för Märsta bibliotek, tre dagar i veckan blir det öppet till klicka 19. Endast en dag i veckan är det stängt.
– Biblioteken har blivit så mycket mer än att bara vara ett ställe att låna böcker på. De blir mer och mer en demokratifunktion som vi tycker är viktig för våra invånare och därför vill värna, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

mp_helsida_april
connys_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kultur & Nöje Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

2020_helsida

Håller dansläger i sommar

Kultur & Nöje Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

ewas_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kultur & Nöje Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kultur & Nöje Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
swedol_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022