defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Biblioteken slopar förseningsavgift

Sigtuna kommun meddelar att man ska satsa på biblioteken efter nyår, bland annat genom att slopa förseningsavgiften vilket man hoppas ska leda till att fler vågar låna böcker.

Sigtuna kommuns bibliotek har fått bidrag från Statens kulturråd för att genomföra en IT-satsning på biblioteken i kommunen. Personalen kommer att IT-utbildas och datorbeståndet förnyas. Rum ska utrustas för workshops och arbetsplatser för bibliotekanvändarna. Även en IT-värd ska anställas enligt Magnus Åberg, bibliotekschef.

Från och med i mitten av januari kommer förseningsavgifterna att slopas.
– Syftet är att få fler att våga låna och läsa mer böcker, utan rädsla för att glömma eller missa att lämna tillbaka böckerna i tid, säger Magnus Åberg

Öppettiderna kommer även att utökas för Märsta bibliotek, tre dagar i veckan blir det öppet till klicka 19. Endast en dag i veckan är det stängt.
– Biblioteken har blivit så mycket mer än att bara vara ett ställe att låna böcker på. De blir mer och mer en demokratifunktion som vi tycker är viktig för våra invånare och därför vill värna, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

centrum_helsida2020
connys_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

oppethus_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_50
defacto_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

nrh
oppethus_outsider
connys
teatergrillen_outsider