moderaterna_riksdag
Foto: Daniel Iskander

Biblioteken har stängts

Biblioteken i kommunen har stängts för besök för att minska smittspridningen i samhället.

centrum_artikel

Sedan tidigare har kommunen fattat beslut om att stänga ner offentliga verksamheter som bad. Nu har även beslut fattats av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) gällande bibliotek, det gäller från 26/11 till 31/12. Det kommer att gå att låna böcker under perioden:
– Vi tittar på olika lösningar för att våra invånare ska kunna reservera och hämta ut låneböcker. För de i riskgrupp som inte har möjlighet att själva hämta reserverade böcker, kommer vi att utöka vår service ”boken kommer” vilket innebär att vi levererar böcker hem till dörren, uppger bibliotekschef Henrik Thureson.

connys_helsida
2020_helsida
handbollsskola
defacto_helsida
centrum_helsida2020
mod_helsida

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

happyhomes_sommar2020

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022