defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander

Biblioteken har stängts

Biblioteken i kommunen har stängts för besök för att minska smittspridningen i samhället.

centrum_artikel

Sedan tidigare har kommunen fattat beslut om att stänga ner offentliga verksamheter som bad. Nu har även beslut fattats av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) gällande bibliotek, det gäller från 26/11 till 31/12. Det kommer att gå att låna böcker under perioden:
– Vi tittar på olika lösningar för att våra invånare ska kunna reservera och hämta ut låneböcker. För de i riskgrupp som inte har möjlighet att själva hämta reserverade böcker, kommer vi att utöka vår service ”boken kommer” vilket innebär att vi levererar böcker hem till dörren, uppger bibliotekschef Henrik Thureson.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

januari_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

prima_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

meko_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
prima_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out