panorama_centrum
Foto: Daniel Iskander

Biblioteken har stängts

Biblioteken i kommunen har stängts för besök för att minska smittspridningen i samhället.

Sedan tidigare har kommunen fattat beslut om att stänga ner offentliga verksamheter som bad. Nu har även beslut fattats av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) gällande bibliotek, det gäller från 26/11 till 31/12. Det kommer att gå att låna böcker under perioden:
– Vi tittar på olika lösningar för att våra invånare ska kunna reservera och hämta ut låneböcker. För de i riskgrupp som inte har möjlighet att själva hämta reserverade böcker, kommer vi att utöka vår service ”boken kommer” vilket innebär att vi levererar böcker hem till dörren, uppger bibliotekschef Henrik Thureson.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider