defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Biblioteken får 1,6 miljoner i statligt stöd

Sigtuna kommuns får 1,6 miljoner kronor i bidrag för projekt som ska få fler att använda biblioteket i kommunen.

Statens Kulturråd delar ut stöd runt om i landet för olika projekt. Sigtuna kommun har beviljats 900 000 kronor till ett projekt som handlar om att fler nyanlända ska använda bibliotekets tjänster. Ett annat projekt ger Sigtuna kommun 700 000 kronor, också det är biblioteksrelaterat.

Totalt är det 220 miljoner som fördelats på uppdrag av regeringens proposition om stärkta folkbibliotek för 2018-2020.
– En satsning som Stärkta bibliotek har gjort folkbiblioteksutveckling möjlig i hela landet. Kommunerna har olika förutsättningar och har kunnat anpassa sina insatser för att bättre uppfylla bibliotekslagens prioriteringar och vara tillgängliga för fler, säger Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef för Litteratur och bibliotek på Kulturrådet.

boisigtuna
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh