panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

Biblioteken får 1,6 miljoner i statligt stöd

Sigtuna kommuns får 1,6 miljoner kronor i bidrag för projekt som ska få fler att använda biblioteket i kommunen.

Statens Kulturråd delar ut stöd runt om i landet för olika projekt. Sigtuna kommun har beviljats 900 000 kronor till ett projekt som handlar om att fler nyanlända ska använda bibliotekets tjänster. Ett annat projekt ger Sigtuna kommun 700 000 kronor, också det är biblioteksrelaterat.

Totalt är det 220 miljoner som fördelats på uppdrag av regeringens proposition om stärkta folkbibliotek för 2018-2020.
– En satsning som Stärkta bibliotek har gjort folkbiblioteksutveckling möjlig i hela landet. Kommunerna har olika förutsättningar och har kunnat anpassa sina insatser för att bättre uppfylla bibliotekslagens prioriteringar och vara tillgängliga för fler, säger Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef för Litteratur och bibliotek på Kulturrådet.

ewas_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

2020_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
moderat_outsider