januari
Foto: Sigtuna kommun

Biblioteken får 1,6 miljoner i statligt stöd

Sigtuna kommuns får 1,6 miljoner kronor i bidrag för projekt som ska få fler att använda biblioteket i kommunen.

centrum_artikel

Statens Kulturråd delar ut stöd runt om i landet för olika projekt. Sigtuna kommun har beviljats 900 000 kronor till ett projekt som handlar om att fler nyanlända ska använda bibliotekets tjänster. Ett annat projekt ger Sigtuna kommun 700 000 kronor, också det är biblioteksrelaterat.

Totalt är det 220 miljoner som fördelats på uppdrag av regeringens proposition om stärkta folkbibliotek för 2018-2020.
– En satsning som Stärkta bibliotek har gjort folkbiblioteksutveckling möjlig i hela landet. Kommunerna har olika förutsättningar och har kunnat anpassa sina insatser för att bättre uppfylla bibliotekslagens prioriteringar och vara tillgängliga för fler, säger Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef för Litteratur och bibliotek på Kulturrådet.

connys_helsida
ridskola2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

centrum_helsida2020
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

prima_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
januari_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

meko_helsida
2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

happyhomes_sommar2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
meko_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider