moderater_pan_sommar
Foto: Hyresgästföreningen

Bevara Smedsgårdarna

Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

Hyresgästföreningens inställning är att man, när det är möjligt, ska bevara och vid behov rusta upp de hus som finns. Smedsgårdarna är ett lugnt och trivsamt område som det är värt att värna om. SigtunaHem hade ansett det möjligt att rusta och behålla Smedsgådarna och de boende hade fått välja sin upprustningsnivå. Hyresgästerna såg fram emot att bo kvar i rustade och fräscha bostäder, men plötsligt förändrades allt – nu känner de bara stor otrygghet och är oroliga.

Vilken typ av hus som man i stället tänkt sig på platsen, det vet vi inte. Men vi känner väl till vilken inställning den Moderatledda kommunledningen (M,C,L,KD och Sfs) har. Det är att minska antalet hyresrätter, så det troliga är därför att de planerar att bygga bostadsrätter på den aktuella platsen. Detta skulle i så fall innebära att många, kanske alla, tvingas söka ny bostad någon annanstans i kommunen.

Är detta vad den Moderatledda kommunledningen, tillsammans med sina stödpartier, menar ska öka tryggheten? De borde fråga Smedsgårdarnas hyresgäster om det är ökad trygghet som de upplever nu om deras hem försvinner! Och dessutom ställa samma fråga till sig själva – skulle vi känna ökad trygghet om detta drabbade oss?

Ibland måste hus rivas, de kan vara så nedgångna att en upprustning skulle bli orimligt kostsam – det inser vi – men i fallet med Smedsgårdarna tyckte ju SigtunaHem att en upprustning skulle vara möjlig. Vår förhoppning är därför att man går tillbaka till det ursprungliga beslutet. Hyresgästföreningen står helt på de boendes sida i denna fråga.

  • Hyresgästföreningen Sigtuna
    Hans Törnqvist
    Ordförande
mp_helsida_april
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

Hemtjänsten inte fossilfri

Insändare Hemtjänstens bilar rullar i hela kommunen alla dagar under året. De utgör en betydande andel av kommunens fordonsflotta. För Miljöpartiet är det självklart att dessa bilar ska uppfylla kommunens miljöstandard.

pantamera_avc_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

defacto_helsida
social_helsida
connys_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

kso_helsida
centrum_sommar2022_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

helsida_sfs
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Insändare Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
connys
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
sfs_out
moderat_outsider
outsider_social
kso-duell_out