centrum_panorama2020
Foto: MMS-Bild

Bevakning av 15-årings försvinnande kan prisas

Dagens Nyheters journalist Viviana Canoilas kan prisas med Stora journalistpriset för sin rapportering kring varför inget letade efter den döde 15-åringen.

Dagens Nyheter gjorde flera avslöjanden efter mordet på 15-åringen, bland annat att ingen letade efter honom trots att pappan anmälde honom försvunnen. Nu kan journalisten som skrev om 15-åringen och hans familj, Viviana Canoilas, prisas med Stora journalistpriset.

Hon är nominerad i kategorin Årets berättare. Juryns motivering lyder ”Med språklig precision skildrar hon återhållet en familjs desperata sökande efter ett barn och gestaltar träffsäkert utanförskapets konsekvenser.”

Andra nominerade i kategorin är fyra SVT-reportrar som gjorde en dokumentar om diskotekbranden i Göteborg 1998 och två från Sveriges Radio som gjorde dokumentär om Terrorsyskon.

happy_homes_mars
speedy_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

festspec_corona_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

2020_helsida
centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

marina_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

marina_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider