centrum_host
Foto: MMS-Bild

Bevakning av 15-årings försvinnande kan prisas

Dagens Nyheters journalist Viviana Canoilas kan prisas med Stora journalistpriset för sin rapportering kring varför inget letade efter den döde 15-åringen.

Dagens Nyheter gjorde flera avslöjanden efter mordet på 15-åringen, bland annat att ingen letade efter honom trots att pappan anmälde honom försvunnen. Nu kan journalisten som skrev om 15-åringen och hans familj, Viviana Canoilas, prisas med Stora journalistpriset.

Hon är nominerad i kategorin Årets berättare. Juryns motivering lyder ”Med språklig precision skildrar hon återhållet en familjs desperata sökande efter ett barn och gestaltar träffsäkert utanförskapets konsekvenser.”

Andra nominerade i kategorin är fyra SVT-reportrar som gjorde en dokumentar om diskotekbranden i Göteborg 1998 och två från Sveriges Radio som gjorde dokumentär om Terrorsyskon.

sigtunavatten_standard
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

agy_oppethus
ica_oktober

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

fme_oktober

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

centrum_host_helsida
happyhomes_2019
nrh
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
connys
colorama_april2