center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Besöksförbud upphör på äldreboenden

Nästa vecka, 1:a oktober, upphör besöksförbudet på kommunens äldreboenden.

Sedan i våras råder besöksförbud på äldreboenden i kommunen på grund av smittspridning av covid-19.  På torsdag nästa vecka kan man återigen besöka sina äldre familjemedlemmar, vänner eller släktingar.
– Vi vet att många av våra boenden och anhöriga har längtat efter den här dagen. Nu förbereder vi för ett säkert öppnande som minimerar risken för smittspridning, säger Lena Bjuhr Erngren, kvalitetschef och verksamhetschef för äldre- och omsorgsförvaltningen Sigtuna kommun.

Om du ska besöka ett äldreboende så ska du ändå vara uppmärksam på att stanna hemma om du är sjuk, att tvätta händerna noga, besöken kommer ske i den närståendes lägenhet och man ska undvika att vistas i allmänna utrymmen. Kom heller inte för många besökare eller i stora grupper, håll även avstånd till både den du besöker, andra anhöriga och personalen.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
jul2021
defacto_helsida
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
2020_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
jul_outsider
dack-outsider