januari
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Besöksförbud upphör på äldreboenden

Nästa vecka, 1:a oktober, upphör besöksförbudet på kommunens äldreboenden.

centrum_artikel

Sedan i våras råder besöksförbud på äldreboenden i kommunen på grund av smittspridning av covid-19.  På torsdag nästa vecka kan man återigen besöka sina äldre familjemedlemmar, vänner eller släktingar.
– Vi vet att många av våra boenden och anhöriga har längtat efter den här dagen. Nu förbereder vi för ett säkert öppnande som minimerar risken för smittspridning, säger Lena Bjuhr Erngren, kvalitetschef och verksamhetschef för äldre- och omsorgsförvaltningen Sigtuna kommun.

Om du ska besöka ett äldreboende så ska du ändå vara uppmärksam på att stanna hemma om du är sjuk, att tvätta händerna noga, besöken kommer ske i den närståendes lägenhet och man ska undvika att vistas i allmänna utrymmen. Kom heller inte för många besökare eller i stora grupper, håll även avstånd till både den du besöker, andra anhöriga och personalen.

happyhomes_sommar2020
januari_helsida
meko_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
agy_oppethus-helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

prima_helsida
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
prima_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
agy-outsider
nrh
connys
meko_outsider