panorama_centrum
Foto: Pressbild

Besök till handel ökar kraftigt

Handel samt shopping och nöje ökar kraftigt de senaste veckorna och är nu över nivåerna före pandemin.

Googles rapport över människors rörlighet visar att shopping och nöje samt matbutiker har fler besökare idag jämfört med innan pandemin slog till i mars 2020. Shopping och nöje är sex procent över det så kallade baslinjevärdet som gällde före pandemin och matbutikerna har ökat besökare med elva procent jämfört med innan pandemin.

Siffrorna visar dock att besök till Märsta station gått ner med 45 procent och att det nu bara är två procent som arbetar hemifrån. Dock är det fyra procentenheter fler arbetslösa idag jämfört med för ett år sedan. Var femte besökare har även försvunnit från parkerna trots. Siffrorna från Google gäller fram till 19:e juni. Midsommarhandeln är således inte inräknad än i rörelsemönstret.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
ewas_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
marina_outsider