center_pan21
Foto: Pressbild

Besök till handel ökar kraftigt

Handel samt shopping och nöje ökar kraftigt de senaste veckorna och är nu över nivåerna före pandemin.

Googles rapport över människors rörlighet visar att shopping och nöje samt matbutiker har fler besökare idag jämfört med innan pandemin slog till i mars 2020. Shopping och nöje är sex procent över det så kallade baslinjevärdet som gällde före pandemin och matbutikerna har ökat besökare med elva procent jämfört med innan pandemin.

Siffrorna visar dock att besök till Märsta station gått ner med 45 procent och att det nu bara är två procent som arbetar hemifrån. Dock är det fyra procentenheter fler arbetslösa idag jämfört med för ett år sedan. Var femte besökare har även försvunnit från parkerna trots. Siffrorna från Google gäller fram till 19:e juni. Midsommarhandeln är således inte inräknad än i rörelsemönstret.

defacto_helsida
andersojag

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

centrum_helsida2020
bostad_helsida
helsida_var2021
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

mp_host_helsida
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
connys