defacto_pan2020

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

centrum_artikel

Den nya pandemilagen kräver att varje person ska ha tio kvadratmeter till sitt förfogande. Det skulle innebära att det på exempelvis en fotbollsplan kan visar 60 aktiva. Men beslutet om att stänga hallar, planer, simhallar ligger kvar till åtminstone 24/1.
– De åtgärder som har vidtagits gäller till och med den 24 januari 2021. De gäller över hela regionen. Vi arbetar med att se över hur den nya pandemilagen påverkar oss, uppger Lars Palmér, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen.

Det var före jul som samtliga kommuner i länet stoppade bokningar i haller, planer och ishallar för att minska smittspridning av covid-19. Detta trots att covid-19 utbrott bara stod för en liten bråkdel av samtliga allmänna utbrott enligt FHM:s siffror som Skolvärlden refererat till. Flest utbrott sker istället på arbetsplatser följt av förskola, grundskola och gymnasium.

centrum_helsida2020
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

dackskiftarna_helsida
speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

rentawreck_helsida
vardcentral_helsida
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
connys