panorama_centrum

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

Den nya pandemilagen kräver att varje person ska ha tio kvadratmeter till sitt förfogande. Det skulle innebära att det på exempelvis en fotbollsplan kan visar 60 aktiva. Men beslutet om att stänga hallar, planer, simhallar ligger kvar till åtminstone 24/1.
– De åtgärder som har vidtagits gäller till och med den 24 januari 2021. De gäller över hela regionen. Vi arbetar med att se över hur den nya pandemilagen påverkar oss, uppger Lars Palmér, Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen.

Det var före jul som samtliga kommuner i länet stoppade bokningar i haller, planer och ishallar för att minska smittspridning av covid-19. Detta trots att covid-19 utbrott bara stod för en liten bråkdel av samtliga allmänna utbrott enligt FHM:s siffror som Skolvärlden refererat till. Flest utbrott sker istället på arbetsplatser följt av förskola, grundskola och gymnasium.

ewas_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider