januari
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Beslut om distansundervisning på måndag

Vårterminen startar 11/1 men skolstart är 12/1, innan dess ska Sigtuna kommun fatta beslut om distansundervisning i högstadiet.

centrum_artikel

Högstadieskolor får samma möjligheter som gymnasiet att vid behov erbjuda fjärr- och distansundervisning för att undvika trängsel i skolans lokaler och i kollektivtrafiken. Sigtuna kommuns skolor har skolstart 12/1, 11/1 är en studiedag. På sin hemsida skriver Sigtuna kommun att man kommer analysera situationen på högstadieskolorna under måndagen och undersöka en lösning för fjärr- och distansundervisning kombinerat med undervisning på plats. Elever kommer ha rätt till skolmat som kan hämtas på skolan oavsett vilken undervisningsform som det beslutas om.

Höstterminen avslutades några dagar i förtid och elever fick jullov 18/12 för att minska smittspridning av covid-19. Istället kommer vårterminen att förlängas med fem dagar. Kommunala skolor gick över på distansundervisning sista veckan, märsta.nu kunde avslöja att Friskolan Bergius inte följde Smittskydd Stockholms rekommendation om distansundervisning.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
prima_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

januari_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

connys_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider_jan
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
nrh
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider