aftenbil_helsida
Foto: Daniel Iskandar/Genrebild

Beslut om distansundervisning på måndag

Vårterminen startar 11/1 men skolstart är 12/1, innan dess ska Sigtuna kommun fatta beslut om distansundervisning i högstadiet.

centrum_artikel

Högstadieskolor får samma möjligheter som gymnasiet att vid behov erbjuda fjärr- och distansundervisning för att undvika trängsel i skolans lokaler och i kollektivtrafiken. Sigtuna kommuns skolor har skolstart 12/1, 11/1 är en studiedag. På sin hemsida skriver Sigtuna kommun att man kommer analysera situationen på högstadieskolorna under måndagen och undersöka en lösning för fjärr- och distansundervisning kombinerat med undervisning på plats. Elever kommer ha rätt till skolmat som kan hämtas på skolan oavsett vilken undervisningsform som det beslutas om.

Höstterminen avslutades några dagar i förtid och elever fick jullov 18/12 för att minska smittspridning av covid-19. Istället kommer vårterminen att förlängas med fem dagar. Kommunala skolor gick över på distansundervisning sista veckan, märsta.nu kunde avslöja att Friskolan Bergius inte följde Smittskydd Stockholms rekommendation om distansundervisning.

connys_helsida
centrum_helsida2020
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

helsida_var2021

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida
brobygget_night
happyhomes_sommar2020

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

brobygget_day
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

mp-helsida
vardcentral_helsida
liber_sommar_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

ungsatsning
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
speedy_vinter2020_outsider
nrh
brobygget_day_out
aftenbil_outsider
ungsatsning-outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_night_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
vardcentral_outsider
swedol_outsider
rentawreck_outsider