moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

centrum_artikel

Kommuner får säga upp kontrakt för nyanlända efter två år, det bryter inte mot bosättningslagen som innebär att kommuner måste tillhandahålla bostad för nyanlända i två år.
– Det framgår inte heller i vilken utsträckning anvisade kommuner är skyldiga att tillhandahålla de nyanlända bostäder eller hur bosättningen ska ordnas, skriver Kammarrätten i ett pressmeddelande enligt SVT Stockholm.

märsta.nu rapporterade i höstas om en familj med 13 barn som hotas av vräkning, flera andra fall har funnits i kommunen där personer sedan anvisats bostad på annat håll i landet. Efter beslutet i Lidingö så överklagade Miljöpartiet beslutet men det blir alltså ingen skillnad. Enligt Miljöpartiet i Lidingö så stämmer inte tvåårsregeln överens med intentionen med bosättningslagen:
– Det är viktigt att alla kommuner tar ansvar. Behöver kommunen inte göra det efter två år lägger man istället över ansvaret på andra kommuner, säger Patrik Sandberg, gruppledare för MP i Lidingö, till SVT Stockholm.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
landsbygdsdag
personal_sandstrom_helsida
kkdk_helsida
2020_helsida
meko_helsida
fixa_laddplats_helsida
speedy_vinter_helsida
corner_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
laddplats_out
personal_outsider
nrh
centrum_sommar_out
corner_outsider