arlandagolf_pan_aug
Alliansen förhandlar tillsammans efter valetFoto: Pressbild

Beskedet: Vi förhandlar tillsammans i Alliansen

Ett besked som Olov Holst gav i samband med KSO-duellen är att inget av allianspartierna kommer att förhandla ensamt med ett annat part: - Antingen förhandlar vi tillsammans eller inte alls, sa Holst.

marstakalaset_artikel

I samband med KSO-duellen framkom att de fem allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Samling för Sigtuna, Kristdemokraterna och Centerpartiet går till val tillsammans och att man efter valet kommer att inleda förhandlingar som en enhet. Inget parti kommer att bryta sig loss från Alliansen var beskedet från Olov Holst (M).
– Vi är det enda stabila regeringsalternativet, vi fem partier har beslutat oss för att styra tillsammans.

Olov holst stängde även dörren för att gör sig beroende av Sverigedemokraterna och han trodde inte att det är sannolikt att man samarbetar med Socialdemokraterna:
– Enda vi säger nej till är att samarbeta med Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Återstår att se vad som händer efter valet, tidigare år ha både Liberalerna och Centerpartiet lämnat den borgerliga gruppen för att söka samarbete med Socialdemokraterna, 2006-2010 var det Centerpartiet som samarbetade med S och 2014 var det Liberalerna som klev över i tre år.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

ica_valsta_choklad
sommar
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
colorama_april2

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

miljopris_helsida

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

kontor_thaifong
marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

defacto_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

miljopris_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april