moderat_jul_nyar
Alliansen förhandlar tillsammans efter valetFoto: Pressbild

Beskedet: Vi förhandlar tillsammans i Alliansen

Ett besked som Olov Holst gav i samband med KSO-duellen är att inget av allianspartierna kommer att förhandla ensamt med ett annat part: - Antingen förhandlar vi tillsammans eller inte alls, sa Holst.

I samband med KSO-duellen framkom att de fem allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Samling för Sigtuna, Kristdemokraterna och Centerpartiet går till val tillsammans och att man efter valet kommer att inleda förhandlingar som en enhet. Inget parti kommer att bryta sig loss från Alliansen var beskedet från Olov Holst (M).
– Vi är det enda stabila regeringsalternativet, vi fem partier har beslutat oss för att styra tillsammans.

Olov holst stängde även dörren för att gör sig beroende av Sverigedemokraterna och han trodde inte att det är sannolikt att man samarbetar med Socialdemokraterna:
– Enda vi säger nej till är att samarbeta med Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Återstår att se vad som händer efter valet, tidigare år ha både Liberalerna och Centerpartiet lämnat den borgerliga gruppen för att söka samarbete med Socialdemokraterna, 2006-2010 var det Centerpartiet som samarbetade med S och 2014 var det Liberalerna som klev över i tre år.

defacto_helsida
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

connys
nrh
teatergrillen_outsider