centrum_standard
Eddaskolan i Valsta.Foto: Arkivbild

Beskedet: Ingen ska frysa på Eddaskolan

märsta.nu:s avslöjande om att det är kallt på Eddaskolan har nu tagits upp av kommunledningen: - Ingen ska behöva frysa, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande för Barn- och ungdomsnämnden.

centrum_standard

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu ska det ha varit kallt i lokaler på Eddaskolan i två års tid. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden säger dock till märsta.nu att hon inte haft kännedom om saken:
– Att det skulle ha varit problem med kyla i Eddaskolan under två års tid är ingenting som kommit till min eller nämndens kännedom, skriver Bergqvist i ett mail till redaktionen.

Fem felanmälningar 2017
Hon skriver i mailet att det under 2016 sattes in två värmeluftspumpar för att komplettera elementen. Rikshem är fastighetsägare och kommunen har under 2017 gjort fem felanmälningar gällande inomhustemperaturen främst i matsal, slöjdsal eller idrottssal. Fyra av dessa ska ha sket i november och en i slutet av december.
– Under mellandagarna var värmeluftspumparna ur drift i matsalen. Kommunen har en kontinuerlig dialog med fastighetsägaren (Rikshem) som arbetat med att komma tillrätta med problematiken, uppger Bergqvist.

Följer upp fallet
Konkreta åtgärder som genomförts är att spola radiatorer och täta fönster, man har också skruvat upp inomhustemperaturen. Ingen ska behöva frysa, garanterar Bergqvist. Kommunens fastighetsavdelning kommer att följa upp fallet tillsammans med Barn- och ungdomsförvaltningen.

Spårspring orsakar problem i pendeltågstrafiken

Nyheter Spårspring är ett stort problem i pendeltågstrafiken, därför vill trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) att det vidtas åtgärder mot det: - Det här slår sönder människor vardag, säger han till Stockholmdirekt.

happy_homes_sommar

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Nyheter Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

kulturklapp

Tyck till om framtidens polis

Nyheter Polisen går ut med en bred medborgarundersökning om hur invånare vill ha det i sitt området:- Medborgardialogen bidrar till en fördjupad lokal lägesbild och blir ett komplement till den information och de prognoser vi redan har, säger Dan Eliasson, rikspolischef.

forskontor
magget_dejt
defacto_panorama_boka_mote

Långt fängelsestraff i smuggelärende

Nyheter En man från Storbritannien som i december försökte smuggla in en stor mängd narkotikaklassad läkemedel via Arlanda döms till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

EXTRA

Grannsamverkarna: Misslyckade inbrott ökade

Nyheter Samtidigt som bostadsinbrotten ökade i Sigtuna kommun var det också allt fler misslyckade inbrott enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun: - Man skulle kunna uttrycka det sistnämnda som att inbrottstjuvarna misslyckades i mycket större utsträckning 2017 än 2016, Grannsamverkans ordförande David Lundqvist i mail till redaktionen.

pendelkaoset

Landstinget: Spiken i kistan för skipstop

Politik Det kommer att slås en spik i kistan för skiptsop, det beskedet ger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till märsta.nu: - Målet var att förkorta restiderna och minska trängseln. Tvärtom hörs vittnesmål om att problemen har varit fortsatt stora. Därför har vi föreslagit att SL ska återgå till tidtabeller utan snabbtåg längs med Ostkustbanan, meddelar trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) stab till märsta.nu

Fler bostäder på andrahandsmarknaden

Bostad Andrahandshyrorna i kommunen har ökat kraftigt på fem år, från 5700 till 7200 kronor i månaden. Samtidigt är det också fler objekt ute, både lägenheter och villor/radhus.

objekt2
objekt1
objekt3
Festspecialisten – Standard
connys
oppethus
vinterstudiobf
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
biokalla_dec
standard
objekt4