fastpartner_sommar2
Eddaskolan i Valsta.Foto: Arkivbild

Beskedet: Ingen ska frysa på Eddaskolan

märsta.nu:s avslöjande om att det är kallt på Eddaskolan har nu tagits upp av kommunledningen: - Ingen ska behöva frysa, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande för Barn- och ungdomsnämnden.

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu ska det ha varit kallt i lokaler på Eddaskolan i två års tid. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden säger dock till märsta.nu att hon inte haft kännedom om saken:
– Att det skulle ha varit problem med kyla i Eddaskolan under två års tid är ingenting som kommit till min eller nämndens kännedom, skriver Bergqvist i ett mail till redaktionen.

Fem felanmälningar 2017
Hon skriver i mailet att det under 2016 sattes in två värmeluftspumpar för att komplettera elementen. Rikshem är fastighetsägare och kommunen har under 2017 gjort fem felanmälningar gällande inomhustemperaturen främst i matsal, slöjdsal eller idrottssal. Fyra av dessa ska ha sket i november och en i slutet av december.
– Under mellandagarna var värmeluftspumparna ur drift i matsalen. Kommunen har en kontinuerlig dialog med fastighetsägaren (Rikshem) som arbetat med att komma tillrätta med problematiken, uppger Bergqvist.

Följer upp fallet
Konkreta åtgärder som genomförts är att spola radiatorer och täta fönster, man har också skruvat upp inomhustemperaturen. Ingen ska behöva frysa, garanterar Bergqvist. Kommunens fastighetsavdelning kommer att följa upp fallet tillsammans med Barn- och ungdomsförvaltningen.

happy_homes_juli
steningeslottsommar
sportfiskebanner2
socialutmarkelse
vuxenutbildning2

Kommunen hjälper till med foder

Notiser Kommunen kommer att samordna insatser så att lantbrukare i kommunen kan få foder: - Vi sätter in de resurser vi kan för att så långt det är möjligt försöka hjälpa djurhållarna undvika att tvingas nödslakta sina djur. Situationen är oerhört allvarlig och därför sätter vi in konkreta åtgärder för att hjälpa till, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Max får hjärtstartare

Notiser Max i Märsta får hjärtstartare installerad: - Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

connys
forskontor
nfc_vinter
veterankraft_standard
yearlingsales
outsider_defacto
sap_outsider
objekt4
vuxentutbildning
objekt2
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
Norra Redovisningshuset
val2018
objekt3