defacto_pan
Eddaskolan i Valsta.Foto: Arkivbild

Beskedet: Ingen ska frysa på Eddaskolan

märsta.nu:s avslöjande om att det är kallt på Eddaskolan har nu tagits upp av kommunledningen: - Ingen ska behöva frysa, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande för Barn- och ungdomsnämnden.

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu ska det ha varit kallt i lokaler på Eddaskolan i två års tid. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden säger dock till märsta.nu att hon inte haft kännedom om saken:
– Att det skulle ha varit problem med kyla i Eddaskolan under två års tid är ingenting som kommit till min eller nämndens kännedom, skriver Bergqvist i ett mail till redaktionen.

Fem felanmälningar 2017
Hon skriver i mailet att det under 2016 sattes in två värmeluftspumpar för att komplettera elementen. Rikshem är fastighetsägare och kommunen har under 2017 gjort fem felanmälningar gällande inomhustemperaturen främst i matsal, slöjdsal eller idrottssal. Fyra av dessa ska ha sket i november och en i slutet av december.
– Under mellandagarna var värmeluftspumparna ur drift i matsalen. Kommunen har en kontinuerlig dialog med fastighetsägaren (Rikshem) som arbetat med att komma tillrätta med problematiken, uppger Bergqvist.

Följer upp fallet
Konkreta åtgärder som genomförts är att spola radiatorer och täta fönster, man har också skruvat upp inomhustemperaturen. Ingen ska behöva frysa, garanterar Bergqvist. Kommunens fastighetsavdelning kommer att följa upp fallet tillsammans med Barn- och ungdomsförvaltningen.

defacto_host2018
hostfest_centrum
valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

connys
nrh
sportfiske_banner
objekt2
sbrf_sep
outsider
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt3
objekt4