invigning_clasohlsson
Eddaskolan i Valsta.Foto: Arkivbild

Beskedet: Ingen ska frysa på Eddaskolan

märsta.nu:s avslöjande om att det är kallt på Eddaskolan har nu tagits upp av kommunledningen: - Ingen ska behöva frysa, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande för Barn- och ungdomsnämnden.

banner_artikel

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu ska det ha varit kallt i lokaler på Eddaskolan i två års tid. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden säger dock till märsta.nu att hon inte haft kännedom om saken:
– Att det skulle ha varit problem med kyla i Eddaskolan under två års tid är ingenting som kommit till min eller nämndens kännedom, skriver Bergqvist i ett mail till redaktionen.

Fem felanmälningar 2017
Hon skriver i mailet att det under 2016 sattes in två värmeluftspumpar för att komplettera elementen. Rikshem är fastighetsägare och kommunen har under 2017 gjort fem felanmälningar gällande inomhustemperaturen främst i matsal, slöjdsal eller idrottssal. Fyra av dessa ska ha sket i november och en i slutet av december.
– Under mellandagarna var värmeluftspumparna ur drift i matsalen. Kommunen har en kontinuerlig dialog med fastighetsägaren (Rikshem) som arbetat med att komma tillrätta med problematiken, uppger Bergqvist.

Följer upp fallet
Konkreta åtgärder som genomförts är att spola radiatorer och täta fönster, man har också skruvat upp inomhustemperaturen. Ingen ska behöva frysa, garanterar Bergqvist. Kommunens fastighetsavdelning kommer att följa upp fallet tillsammans med Barn- och ungdomsförvaltningen.

center_banner2
forskontor

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

dackia_2018
februari
varen2018

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Spelade bort dagskassor från kiosk

Nyheter En 31-årig man som jobbade på en kiosk på Arlanda stal hela dagskassan istället för att banka den och har nu åtalats för grov stöld. Anledningen var att han skulle spela: - Jag spelar på allt möjligt som går att spela på, sa mannen i förhör.

nfc_vinter
standard_ridskola
objekt4
val2018
sigtunavatten_standard
objekt2
connys
objekt3
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
standard_start
vuxentutbildning
veterankraft_standard