defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Berusad nära krocka lastbil med buss

En man döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri sedan han kört en lastbil kraftigt berusad och vari nära att krocka med en buss.

I början av året körde mannen på Måbyleden med sin lastbil, han hade enligt en dom från Attunda tingsrätt ställt av sitt släp på Arlanda och åkte sedan in mot Märsta där han enligt egen utsago tog en öl. När han skulle köra tillbaka mot Arlanda såg ett vittne hur lastbilen körde vingligt och ringde polisen. Under färden på Måbyleden körde lastbilen på fel sida om vägen och var nära att krocka med en SL-Buss samt en bro vid två tillfällen.

Mannen stannade själv lastbilen och konfronterades av vittnet som hade följt efter i väntan på att polisen skulle komma fram. Polisen konstaterade direkt att han var kraftig berusad och mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Först efter fem timmar kunde förhör hållas med mannen och provtagning visade att han hade 0,88 promille alkohol i blodet. Han fälls nu för grovt rattfylleri och döms till fängelse i två månader.

lager_bilnet
sigtuna_funkis
defacto_host2018
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
julbanner2
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sportfiskebanner2
icavalsta_julbanner
happy_homes_juli
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

outsider
colorama_vinter
objekt4
komvuxq3_4
funkis_2
connys
sigtunavatten_standard
nrh_lania
objekt2
objekt3
vanster_jul