defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Berusad nära krocka lastbil med buss

En man döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri sedan han kört en lastbil kraftigt berusad och vari nära att krocka med en buss.

banner_juni_artikel

I början av året körde mannen på Måbyleden med sin lastbil, han hade enligt en dom från Attunda tingsrätt ställt av sitt släp på Arlanda och åkte sedan in mot Märsta där han enligt egen utsago tog en öl. När han skulle köra tillbaka mot Arlanda såg ett vittne hur lastbilen körde vingligt och ringde polisen. Under färden på Måbyleden körde lastbilen på fel sida om vägen och var nära att krocka med en SL-Buss samt en bro vid två tillfällen.

Mannen stannade själv lastbilen och konfronterades av vittnet som hade följt efter i väntan på att polisen skulle komma fram. Polisen konstaterade direkt att han var kraftig berusad och mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Först efter fem timmar kunde förhör hållas med mannen och provtagning visade att han hade 0,88 promille alkohol i blodet. Han fälls nu för grovt rattfylleri och döms till fängelse i två månader.

banner_juni_helsida
sigtunavatten_standard
sbrf_helsida
colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
fme_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

defacto_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sbrf_outsider
midsommar_valsta_outsider
connys
oppning_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
nrh
ridskola2019_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_bovard_out