defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Berusad nära krocka lastbil med buss

En man döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri sedan han kört en lastbil kraftigt berusad och vari nära att krocka med en buss.

I början av året körde mannen på Måbyleden med sin lastbil, han hade enligt en dom från Attunda tingsrätt ställt av sitt släp på Arlanda och åkte sedan in mot Märsta där han enligt egen utsago tog en öl. När han skulle köra tillbaka mot Arlanda såg ett vittne hur lastbilen körde vingligt och ringde polisen. Under färden på Måbyleden körde lastbilen på fel sida om vägen och var nära att krocka med en SL-Buss samt en bro vid två tillfällen.

Mannen stannade själv lastbilen och konfronterades av vittnet som hade följt efter i väntan på att polisen skulle komma fram. Polisen konstaterade direkt att han var kraftig berusad och mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Först efter fem timmar kunde förhör hållas med mannen och provtagning visade att han hade 0,88 promille alkohol i blodet. Han fälls nu för grovt rattfylleri och döms till fängelse i två månader.

hostfest_centrum
defacto_host2018

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

Klart med vårdcentral till Sigtuna

Nyheter Sigtuna får en vårdcentral i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar: - Det är otroligt kul att vi får en vårdcentral i Silverskatten, säger Johan Niltén, lokalförvaltare på SigtunaHem.

komvuxq3_4
objekt4
outsider
connys
sbrf_sep
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt3
nrh
sportfiske_banner