defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Berusad bombhotade Arlanda

Ett plan från Arlanda till Beirut bombhotades på torsdag kväll rapporterar P4 Uppland.

Hotet inkom mot ett flygplan till Beirut strax före klockan 21 på torsdag kväll. Polisen ryckte ut med ett stort pådrag, bland annat med hundar. Men ganska omgående bedömde polisen det hela som oseriöst och avblåste insatsen. Planet kunde lyfta vid 22-tiden från Terminal 5.
– Men visade sig vara en överförfriskad person som pratade om bomber och om egna farhågor om vad som skulle kunna hända, säger Birgitta Ejremyr, stationsbefäl gränspolisen Arlanda, till P4 Uppland.

defacto_helsida
colorama_jul
sigtunavatten_standard
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_2019

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

nrh
connys
teatergrillen_outsider