moderaterna_panorama
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

Lärarförbundet rankade Sigtuna kommun som 201:a skolkommun av 290. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, har tagit del av rankingen och konstaterar att det finns styrkor och svagheter som rankingen lyfter fram.
– Våra utmaningar är inga nyheter och vi arbetar redan på bred front för att öka attraktiviteten och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare. Vi har redan höga lärarlöner men jobbar nu för att förbättra arbetsmiljön, bland annat genom att öka andelen behöriga lärare och öka deras kringstöd – t.ex. genom att införa sociala team.

Lägger 50 miljoner mer på skolan
I budgeten för 2020 kommer kommunledningen även att lägga nästan 50 miljoner mer på förskola och grundskola. Kommunen ökar också samarbetet med olika lärosäten för att bland annat minska avståndet mellan studier och verksamhetskontakt.

Ökat samarbete med lärosäten
Sigtuna kommun var även bland de sämsta i landet på andel utbildade lärare, det ska man råda bot på genom att ha minst en legitimerad förskollärare på varje avdelning samt att det blir fler legitimerade lärare mot fritidshem, man vill också öka antalet specialpedagoger/speciallärare med en per skola sm har lågstadieklasser.

Sociala team utvecklas
Lärarna ska också få minskad administrativ börda ökat kringsänd genom att sociala team utvecklas på skolorna. Där kommer en socialpedagog få en nyckelroll och teamet kan ta över fler av de arbetsmoment som lärarna har i sitt uppdrag just nu enligt Bergqvist.

2020_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
ewas_outsider
moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider