sommar
Pernilla Bergqvist (L) i samband med höstens valFoto: Daniel Iskander

Bergqvist: Delar inte deras åsikter

Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uttalar sig med anledning av Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare: - Som politisk gruppledare vill jag vara tydlig med att jag inte delar deras personliga åsikter och krav - som de inte förankrat eller informerat styrelsen eller lokalföreningen om. Detta har nu rört upp upprörda känslor hos många av våra andra medlemmar, skriver Bergqvist i uttalandet.

Det var i söndags som märsta.nu publicerade en insändare från liberalernas Hendrik Nyman och Rodrigo Luna som tyckte att partiledare Jan Björklund borde ställa sin plats till förfogande. Duon stod bakom insändaren själva utan att ha den förankrad i sin partiförening.

”Fått igenom liberal reformagenda”
Det ledde till att både Nyman och Luna fick kritik i sociala medier. Gruppledaren Pernilla Bergqvist har hittills hållit sig utanför men väljer att kommentera under måndagseftermiddagen. Hon skriver i ett uttalande att hon inte delar deras (Nyman och Lunas) personliga åsikter och krav. Bergqvist står bakom partirådet som med ”betryggande majoritet” sa ja till överenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
– Vi har fått igenom en omfattande liberal reformagenda, en stabil parlamentarisk lösning som minimerar risk för regeringskris samt minimerar inflytandet för Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, uppger Pernilla Bergqvist.

Blickar framåt
Hon hoppas nu att man kan se framåt tillsammans och lägga energi på den lokala politiken samt ha fokus på EU-valet i maj. Hon konstaterar att man även har ett bra allianssamarbete i Sigtuna kommun.
– Här hade vi en valutgång som gav oss en stabil majoritet utan någon risk för vågmästare.

sigtunavatten_standard
sbrf_helsida
sommar
fme_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

logistik_sigtuna

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

defacto_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_valsta_choklad

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar_centrum

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

happyhomes_2019
nrh
fme_outsider
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
connys
colorama_april
defacto_outsider