centrum_panorama2020
Pernilla Bergqvist (L) i samband med höstens valFoto: Daniel Iskander

Bergqvist: Delar inte deras åsikter

Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uttalar sig med anledning av Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare: - Som politisk gruppledare vill jag vara tydlig med att jag inte delar deras personliga åsikter och krav - som de inte förankrat eller informerat styrelsen eller lokalföreningen om. Detta har nu rört upp upprörda känslor hos många av våra andra medlemmar, skriver Bergqvist i uttalandet.

centrum_artikel

Det var i söndags som märsta.nu publicerade en insändare från liberalernas Hendrik Nyman och Rodrigo Luna som tyckte att partiledare Jan Björklund borde ställa sin plats till förfogande. Duon stod bakom insändaren själva utan att ha den förankrad i sin partiförening.

”Fått igenom liberal reformagenda”
Det ledde till att både Nyman och Luna fick kritik i sociala medier. Gruppledaren Pernilla Bergqvist har hittills hållit sig utanför men väljer att kommentera under måndagseftermiddagen. Hon skriver i ett uttalande att hon inte delar deras (Nyman och Lunas) personliga åsikter och krav. Bergqvist står bakom partirådet som med ”betryggande majoritet” sa ja till överenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
– Vi har fått igenom en omfattande liberal reformagenda, en stabil parlamentarisk lösning som minimerar risk för regeringskris samt minimerar inflytandet för Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, uppger Pernilla Bergqvist.

Blickar framåt
Hon hoppas nu att man kan se framåt tillsammans och lägga energi på den lokala politiken samt ha fokus på EU-valet i maj. Hon konstaterar att man även har ett bra allianssamarbete i Sigtuna kommun.
– Här hade vi en valutgång som gav oss en stabil majoritet utan någon risk för vågmästare.

sportlov_sigtuna
connys_helsida
aretslarling
teatergrillen_helsida
salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
connys
nrh