defacto_pan
Pernilla Bergqvist (L) i samband med höstens valFoto: Daniel Iskander

Bergqvist: Delar inte deras åsikter

Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uttalar sig med anledning av Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare: - Som politisk gruppledare vill jag vara tydlig med att jag inte delar deras personliga åsikter och krav - som de inte förankrat eller informerat styrelsen eller lokalföreningen om. Detta har nu rört upp upprörda känslor hos många av våra andra medlemmar, skriver Bergqvist i uttalandet.

sportlov_centrum

Det var i söndags som märsta.nu publicerade en insändare från liberalernas Hendrik Nyman och Rodrigo Luna som tyckte att partiledare Jan Björklund borde ställa sin plats till förfogande. Duon stod bakom insändaren själva utan att ha den förankrad i sin partiförening.

”Fått igenom liberal reformagenda”
Det ledde till att både Nyman och Luna fick kritik i sociala medier. Gruppledaren Pernilla Bergqvist har hittills hållit sig utanför men väljer att kommentera under måndagseftermiddagen. Hon skriver i ett uttalande att hon inte delar deras (Nyman och Lunas) personliga åsikter och krav. Bergqvist står bakom partirådet som med ”betryggande majoritet” sa ja till överenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
– Vi har fått igenom en omfattande liberal reformagenda, en stabil parlamentarisk lösning som minimerar risk för regeringskris samt minimerar inflytandet för Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, uppger Pernilla Bergqvist.

Blickar framåt
Hon hoppas nu att man kan se framåt tillsammans och lägga energi på den lokala politiken samt ha fokus på EU-valet i maj. Hon konstaterar att man även har ett bra allianssamarbete i Sigtuna kommun.
– Här hade vi en valutgång som gav oss en stabil majoritet utan någon risk för vågmästare.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

happyhomes_2019
arlandagolf
connys
korpen_jan-feb

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sigtunavatten_standard
banner_trerosor
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

defacto_helsida

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider