arlandagk_panorama
Pernilla Bergqvist (L) i samband med höstens valFoto: Daniel Iskander

Bergqvist: Delar inte deras åsikter

Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uttalar sig med anledning av Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare: - Som politisk gruppledare vill jag vara tydlig med att jag inte delar deras personliga åsikter och krav - som de inte förankrat eller informerat styrelsen eller lokalföreningen om. Detta har nu rört upp upprörda känslor hos många av våra andra medlemmar, skriver Bergqvist i uttalandet.

centrum_pask

Det var i söndags som märsta.nu publicerade en insändare från liberalernas Hendrik Nyman och Rodrigo Luna som tyckte att partiledare Jan Björklund borde ställa sin plats till förfogande. Duon stod bakom insändaren själva utan att ha den förankrad i sin partiförening.

”Fått igenom liberal reformagenda”
Det ledde till att både Nyman och Luna fick kritik i sociala medier. Gruppledaren Pernilla Bergqvist har hittills hållit sig utanför men väljer att kommentera under måndagseftermiddagen. Hon skriver i ett uttalande att hon inte delar deras (Nyman och Lunas) personliga åsikter och krav. Bergqvist står bakom partirådet som med ”betryggande majoritet” sa ja till överenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
– Vi har fått igenom en omfattande liberal reformagenda, en stabil parlamentarisk lösning som minimerar risk för regeringskris samt minimerar inflytandet för Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, uppger Pernilla Bergqvist.

Blickar framåt
Hon hoppas nu att man kan se framåt tillsammans och lägga energi på den lokala politiken samt ha fokus på EU-valet i maj. Hon konstaterar att man även har ett bra allianssamarbete i Sigtuna kommun.
– Här hade vi en valutgång som gav oss en stabil majoritet utan någon risk för vågmästare.

sigtunavatten_standard

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

valsta_utveckling
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

colorama_april2
centrum_pask_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

sh_oppet
defacto_outsider
bonava_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
fme_outsider