arlandagolf_pan_aug
Pernilla Bergqvist (L) i samband med höstens valFoto: Daniel Iskander

Bergqvist: Delar inte deras åsikter

Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist uttalar sig med anledning av Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare: - Som politisk gruppledare vill jag vara tydlig med att jag inte delar deras personliga åsikter och krav - som de inte förankrat eller informerat styrelsen eller lokalföreningen om. Detta har nu rört upp upprörda känslor hos många av våra andra medlemmar, skriver Bergqvist i uttalandet.

marstakalaset_artikel

Det var i söndags som märsta.nu publicerade en insändare från liberalernas Hendrik Nyman och Rodrigo Luna som tyckte att partiledare Jan Björklund borde ställa sin plats till förfogande. Duon stod bakom insändaren själva utan att ha den förankrad i sin partiförening.

”Fått igenom liberal reformagenda”
Det ledde till att både Nyman och Luna fick kritik i sociala medier. Gruppledaren Pernilla Bergqvist har hittills hållit sig utanför men väljer att kommentera under måndagseftermiddagen. Hon skriver i ett uttalande att hon inte delar deras (Nyman och Lunas) personliga åsikter och krav. Bergqvist står bakom partirådet som med ”betryggande majoritet” sa ja till överenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
– Vi har fått igenom en omfattande liberal reformagenda, en stabil parlamentarisk lösning som minimerar risk för regeringskris samt minimerar inflytandet för Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, uppger Pernilla Bergqvist.

Blickar framåt
Hon hoppas nu att man kan se framåt tillsammans och lägga energi på den lokala politiken samt ha fokus på EU-valet i maj. Hon konstaterar att man även har ett bra allianssamarbete i Sigtuna kommun.
– Här hade vi en valutgång som gav oss en stabil majoritet utan någon risk för vågmästare.

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sommar_centrum

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

miljopris_helsida
marstakalas_helsida

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

colorama_april2
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

defacto_helsida
connys
nrh
colorama_april
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider