januari

Bergius följer inte rekommendation om att gå över till distansundervisning

Trots Region Stockholms rekommendation om att högstadieskolor ska gå över till distansundervisning så väljer Bergius i Märsta att hålla öppet: - Vi är inte en kommunal högstadieskola och får inte stänga, skrev rektorn Magnus Lindqvist i ett utskick till föräldrar.

centrum_artikel

Friskolan Bergius rektor Magnus Lindqvist skickade ut ett meddelade till vårdnadshavare om att de inte kommer att stänga med hänvisning till att de inte är en kommunal högstadieskola.
– Vi är inte en kommunal högstadieskola och får inte stänga och gå över till distansundervisning, skrev Lindqvist.

Mailet väckte irritation hos några vårdnadshavare som hörde av sig till märsta.nu och menade att skolan agerade oansvarigt. Region Stockholm rekommenderade i fredags alla skolor som bedriver högstadium att gå över till distans. Något som Region Stockholm förtydligar under måndagen:
– Smittskyddsläkarens starka rekommendation om distansundervisning på högstadiet gäller även friskolor, uppger Hesam Akbari, pressansvarig vid Region Stockholm

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) bekräftar även att rekommendationen gäller friskolor. Således kan dessa stänga och det finns inga krav på att de inte får stänga och gå över till distansundervisning. En vårdnadshavare som märsta.nu varit i kontakt med berättar att eleverna inte har digital utrustning via skolan vilket gör det svårt för skolan att bedriva distansundervisning.

märsta.nu har sökt Bergius rektor Magnus Lindqvist upprepade gånger för en kommentar. Han har dock inte återkommit.

connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
meko_helsida
januari_helsida
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
connys
prima_outsider
swedol_outsider
nrh
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider