moderater_pan_sommar

Bergius följer inte rekommendation om att gå över till distansundervisning

Trots Region Stockholms rekommendation om att högstadieskolor ska gå över till distansundervisning så väljer Bergius i Märsta att hålla öppet: - Vi är inte en kommunal högstadieskola och får inte stänga, skrev rektorn Magnus Lindqvist i ett utskick till föräldrar.

centrum_artikel

Friskolan Bergius rektor Magnus Lindqvist skickade ut ett meddelade till vårdnadshavare om att de inte kommer att stänga med hänvisning till att de inte är en kommunal högstadieskola.
– Vi är inte en kommunal högstadieskola och får inte stänga och gå över till distansundervisning, skrev Lindqvist.

Mailet väckte irritation hos några vårdnadshavare som hörde av sig till märsta.nu och menade att skolan agerade oansvarigt. Region Stockholm rekommenderade i fredags alla skolor som bedriver högstadium att gå över till distans. Något som Region Stockholm förtydligar under måndagen:
– Smittskyddsläkarens starka rekommendation om distansundervisning på högstadiet gäller även friskolor, uppger Hesam Akbari, pressansvarig vid Region Stockholm

Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) bekräftar även att rekommendationen gäller friskolor. Således kan dessa stänga och det finns inga krav på att de inte får stänga och gå över till distansundervisning. En vårdnadshavare som märsta.nu varit i kontakt med berättar att eleverna inte har digital utrustning via skolan vilket gör det svårt för skolan att bedriva distansundervisning.

märsta.nu har sökt Bergius rektor Magnus Lindqvist upprepade gånger för en kommentar. Han har dock inte återkommit.

dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
defacto_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider