defacto_pan2020
Förre tingvallabon Mohammed Belkaid använde sin falska identitet Samir BouzidFoto: Belgisk Polis/Faksmil Twitter

Belkaids bolag hade skulder på 1,8 miljoner kronor

Mohammed Belkaid satt i styrelsen för två bolag, ett av dessa, MXM Bygg AB, har skulder på 1,8 miljoner kronor och konkursen är inledd.

centrum_artikel

MXM Bygg där tingvallaterroristen Mohammed Belkaid satt i styrelsen har skulder på 1,8 miljoner och är begärda i konkurs. Trots att Mohammed inte bodde i Sverige vid tidpunkten lyckades han komma med i styrelsen, troligtvis som ”målvakt”, enligt uppgift till märsta.nu. En ”målvakt” skrivs in i styrelser hos företag i syfte att ta på sig ansvaret för bolagets negativa verksamhet. Bland annat har fastighetsbolaget som hyrde ut åt MXM Bygg begärt bolaget i konkurs. Belkaid är fortfarande registrerad i ett annat bolag Gästrike Modulbyggnad & Förvaltnings AB. Det bolaget är relativt passivt enligt Gefle Dagblad.

Hundratusentals kronor försvann
Vad Belkaid fått ut av att vara med i styrelserna är inte utrett. Han försvann från Sverige innan MXM Bygg uppmärksammades i media. Flera hundratusentals kronor försvann från MXM i samband med ett ägarbyte och i den nya styrelsen satt alltså Belkaid.

SÄPO avvaktar utredning
Belkaid kan ha varit en av hjärnorna bakom Parisattackerna i november, han sköts av belgiska antiterrorstyrkor förra tisdagen och attacken i Belgien kan ha varit en hämnd för hans död enligt amerikanske säkerhetsexperten Ali H. Soufan som talade i CNN om fallet under tisdagen. De två gripna för attackerna i Bryssel ska ha kopplingar till Belkaid, bland annat bodde Belkaid i den lägenhet som de två gripna bröderna hyrde i falskt namn. SÄPO kommenterar dock inte Belkaids inblandning i dåden offentligt:
– Det är för tidigt att säga. Vi har kontakt med internationella samarbetspartners. Vi avvaktar nu utredningen som sker i Frankrike och det som kommer att ske i Belgien, säger Fredrik Milder, pressekreterare på Säpo till DN.se

connys_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
defacto_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider