defacto_pan2020
Foto: Polisens Förundersökningsmaterial

Belkaid värvades i butik i Gamla stan

I kvällens Uppdrag Granskning är det Märsta i fokus. Programmet har granskat hur terroristen Mohammed Belkaid som bodde på Tingvalla värvades till IS.

centrum_artikel

Mohammed Belkaid låg bakom terrordåden i Bryssel tidigare i år som krävde 130 människors liv, han dödades 15:e mars efter en insats av belgisk polis. Belkaid lämnade Märsta kort innan hans svenska hustrus bortgång för att ansluta till IS. märsta.nu kunde som första media i landet koppla Belkaid till märsta.

Nu avslöjar Uppdrag Granskning hur Belkaid värvades till IS via en butik i Gamla stan. Programmet sänds ikväll med start kl. 20.00

sigtunastad_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
connys
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider