arlandagk_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Bejublad show med Karl Dyall och Vegas

Karl Dyall kom hem till Märsta och en plats han inte uppträtt i sedan 80-talet: - Det var speciellt sa han till märsta.nu

centrum_pask

Vegas levererade en härlig show i ett fullsatt Kulturum. Karl Dyall och vännerna Rennie Mirro samt Joachim Bergström hyllade smörsångarna tillsammans med Blåsarsymfonikerna.
– Det var speciellt och första gången jag uppträder i Märsta. Karriären startade här med Rockplocket och det som Ove Jansson fixade, dans på Stadshotellet, minns Karl Dyall.

Karl Dyall behöver ingen närmare presentation i både musik- och scensverige, han har flera hyllade roller bakom sig och även medverkan i Crossfit Games, atlettävling. Att sjunga är något som Karl är bekväm i säger han:
– Jag sjöng redan på 80-talet, den här showen gör vi fräst i Vitabergsparken men det har funnits lägen för att åka ut ibland, som nu till Märsta, Täby och Väsby.

Det var kul att komma hem så klart. Även om det var känslosamt. Karl Dyall har medverkat juryn i samband med Melodifestivalen i Märsta, ett uppdrag han uppskattar och samtidigt tycker han är svårt.
– Jag uppskattar att komma hit, det är underbart att få uppleva Mellon, det är större än vanliga Mellon tycker jag, men smärtsamt att behöva välja vem som ska vinna.

 

logistik_utbildning
defacto_helsida

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

colorama_april2
centrum_pask_helsida

Sigtunakockar kan vinna internationell tävling

Nöjesnyheter Sigtunahöjden och Steningevik har med varsin kock på finalen av Copper Skillet i Toronto: - Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

1:a april

Rösta: Kommer du ihåg aprilskämten?

Nöjesnyheter 1:a april har märsta.nu en tradition om att skoja till det lite med företag, politker och kommun. Igår var det dags igen och skämtet om Pinbacksgallerian var uppskattat, men kommer du ihåg några av våra andra aprilskämt genom åren?

sigtunavatten_standard
fme_helsida

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

valsta_utveckling
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

happyhomes_2019
ica_pask

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sh_oppet
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
defacto_outsider
fme_outsider
bonava_outsider