moderater_pan_sommar
Personal på Hörnstenen i ValstaFoto: Insändarbild

Behandlingshem i Valsta ger hopp för missbrukare

Behandlingshemmet Hörnstenen har flyttat sin verksamhet från Tingvalla till Valsta: - Hörnstenen är inte ett regelrätt behandlingshem men det händer att man i praktiken kommit att fungera också så, personalen har 100-150 års ackumulerad erfarenhet inom området, berättar Håkan i personalen.

centrum_artikel

Tillväxtverket har beviljat Hörnstenen en ”tillväxtcheck” för att utveckla sin verksamhet. Hörnstenen är en del av LP Kamrat och finns i hela landet, det är en förening som tar ansvar för alla under behandling och att man även följer upp dem efteråt.
– Våra gäster/boende är till 90 procent före detta missbrukare, en kan ha pension, någon annan arbetar medan en tredje kanske får bistånd från Socialtjänsten i sin hemkommun. Vi har 13 rum, massor med gemensamma utrymmen, stort kök, personal osv, berättar Håkan på Hörnstenen.

Håkan kommer själv från ett livsöde med långvarigt narkotikamissbruk i bagaget, han lyckades bli fri tack vare Hörnstenen:
– Efter det utbildade jag mig till civilekonom och är även numera programmerare. Hörnstenens hem vilar på kristen grund men det är var och ens privata angelägenhet vilken livsåskådning man anammar, säger han.

Boendet har funnits i Märsta sedan 2008 och hette tidigare Tingvallahemmet. Sedan 2018 är det Hörnstenen som gäller. Idag håller de till på Mjölnergatan i Valsta. LP Vännernas Kamratförening tog över driften i mars 2017.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
flygskola_helsida
helsida_var2021
jul2021
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

dack-helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
oppethus_helsida
koppar_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh
koppar_outsider
swedol_outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
jul_outsider
connys