budget_panorama
Personal på Hörnstenen i ValstaFoto: Insändarbild

Behandlingshem i Valsta ger hopp för missbrukare

Behandlingshemmet Hörnstenen har flyttat sin verksamhet från Tingvalla till Valsta: - Hörnstenen är inte ett regelrätt behandlingshem men det händer att man i praktiken kommit att fungera också så, personalen har 100-150 års ackumulerad erfarenhet inom området, berättar Håkan i personalen.

centrum_artikel

Tillväxtverket har beviljat Hörnstenen en ”tillväxtcheck” för att utveckla sin verksamhet. Hörnstenen är en del av LP Kamrat och finns i hela landet, det är en förening som tar ansvar för alla under behandling och att man även följer upp dem efteråt.
– Våra gäster/boende är till 90 procent före detta missbrukare, en kan ha pension, någon annan arbetar medan en tredje kanske får bistånd från Socialtjänsten i sin hemkommun. Vi har 13 rum, massor med gemensamma utrymmen, stort kök, personal osv, berättar Håkan på Hörnstenen.

Håkan kommer själv från ett livsöde med långvarigt narkotikamissbruk i bagaget, han lyckades bli fri tack vare Hörnstenen:
– Efter det utbildade jag mig till civilekonom och är även numera programmerare. Hörnstenens hem vilar på kristen grund men det är var och ens privata angelägenhet vilken livsåskådning man anammar, säger han.

Boendet har funnits i Märsta sedan 2008 och hette tidigare Tingvallahemmet. Sedan 2018 är det Hörnstenen som gäller. Idag håller de till på Mjölnergatan i Valsta. LP Vännernas Kamratförening tog över driften i mars 2017.

personal_sandstrom_helsida
helsida
meko_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Sigtunaforskare söker svar om Covid-19.

Nyheter Sigtunafödde Johan Sundström, tillvardags professor vid Uppsala universitetssjukhus, arbetar nu med en studie kring hur blodtryckssänkande medel kan användas vid bekämpning av covid-19.

landsbygdsdag
defacto_helsida
corner_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
corner_outsider
budget_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
personal_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider