stationshusen
Personal på Hörnstenen i ValstaFoto: Insändarbild

Behandlingshem i Valsta ger hopp för missbrukare

Behandlingshemmet Hörnstenen har flyttat sin verksamhet från Tingvalla till Valsta: - Hörnstenen är inte ett regelrätt behandlingshem men det händer att man i praktiken kommit att fungera också så, personalen har 100-150 års ackumulerad erfarenhet inom området, berättar Håkan i personalen.

centrum_artikel

Tillväxtverket har beviljat Hörnstenen en ”tillväxtcheck” för att utveckla sin verksamhet. Hörnstenen är en del av LP Kamrat och finns i hela landet, det är en förening som tar ansvar för alla under behandling och att man även följer upp dem efteråt.
– Våra gäster/boende är till 90 procent före detta missbrukare, en kan ha pension, någon annan arbetar medan en tredje kanske får bistånd från Socialtjänsten i sin hemkommun. Vi har 13 rum, massor med gemensamma utrymmen, stort kök, personal osv, berättar Håkan på Hörnstenen.

Håkan kommer själv från ett livsöde med långvarigt narkotikamissbruk i bagaget, han lyckades bli fri tack vare Hörnstenen:
– Efter det utbildade jag mig till civilekonom och är även numera programmerare. Hörnstenens hem vilar på kristen grund men det är var och ens privata angelägenhet vilken livsåskådning man anammar, säger han.

Boendet har funnits i Märsta sedan 2008 och hette tidigare Tingvallahemmet. Sedan 2018 är det Hörnstenen som gäller. Idag håller de till på Mjölnergatan i Valsta. LP Vännernas Kamratförening tog över driften i mars 2017.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
ridskola2020_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys