center_pan21
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Bättre vaccintillgång denna vecka gör att ny grupp kan boka

Efter förra veckans paus av AstraZenecas vaccin som nu fått grönt ljus igen kommer Region Stockholm att vaccinera både 80+ och 75+ denna vecka.

centrum_artikel

Vaccintillgången är bättre denna vecka och därmed kan Region Stockholm få ut vaccin till samtliga 80+ och 75+. Den senare gruppen kommer att erbjudas möjlighet att boka tid. Tiderna är dock begränsade och sker med appen Alltid Öppet via 1177.se. 75+ gruppen kommer även att få brev hem med andra möjligheter att boka tid på än via appen.

Över 73 procent av stockholmarna över 80 år har fått sin första dos, denna grupp är just nu prioriterad för vaccinering. Det är vårdcentraler som vaccinerar, men man kan inte ringa direkt till vårdcentraler för att boka tid.
– Under pausen av AstraZeneca-vaccinet har våra lager fyllts på och nu vill vi använda doserna så snabbt som möjligt. Därför ställer vaccinatörer som tidigare vaccinerat personal nu om sin verksamhet och erbjuder invånare födda 1946 eller tidigare vaccination. Initialt har vi fyra mottagningar öppna för 75-plus och sedan öppnar vi successivt fler mottagningar också för denna grupp. Parallellt vaccinerar vårdcentralerna klart de som är födda 1941 eller tidigare och inom kort kommer även de som är födda 1946 eller tidigare kunna vaccinera sig på vårdcentralerna, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett uttalande

Enligt Thyberg är det ett allvarligt sittläge i länet nu och det är viktigare än någonsin att snabbt kunna vaccinera så många äldre som möjligt.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
helsida_var2021
defacto_helsida
2020_helsida
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

oppethus_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
connys
nrh