defacto_pan2020
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Bättre vaccintillgång denna vecka gör att ny grupp kan boka

Efter förra veckans paus av AstraZenecas vaccin som nu fått grönt ljus igen kommer Region Stockholm att vaccinera både 80+ och 75+ denna vecka.

centrum_artikel

Vaccintillgången är bättre denna vecka och därmed kan Region Stockholm få ut vaccin till samtliga 80+ och 75+. Den senare gruppen kommer att erbjudas möjlighet att boka tid. Tiderna är dock begränsade och sker med appen Alltid Öppet via 1177.se. 75+ gruppen kommer även att få brev hem med andra möjligheter att boka tid på än via appen.

Över 73 procent av stockholmarna över 80 år har fått sin första dos, denna grupp är just nu prioriterad för vaccinering. Det är vårdcentraler som vaccinerar, men man kan inte ringa direkt till vårdcentraler för att boka tid.
– Under pausen av AstraZeneca-vaccinet har våra lager fyllts på och nu vill vi använda doserna så snabbt som möjligt. Därför ställer vaccinatörer som tidigare vaccinerat personal nu om sin verksamhet och erbjuder invånare födda 1946 eller tidigare vaccination. Initialt har vi fyra mottagningar öppna för 75-plus och sedan öppnar vi successivt fler mottagningar också för denna grupp. Parallellt vaccinerar vårdcentralerna klart de som är födda 1941 eller tidigare och inom kort kommer även de som är födda 1946 eller tidigare kunna vaccinera sig på vårdcentralerna, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett uttalande

Enligt Thyberg är det ett allvarligt sittläge i länet nu och det är viktigare än någonsin att snabbt kunna vaccinera så många äldre som möjligt.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
rentawreck_helsida
sigtunastad_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh