moderaterna_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Bättre vaccintillgång denna vecka gör att ny grupp kan boka

Efter förra veckans paus av AstraZenecas vaccin som nu fått grönt ljus igen kommer Region Stockholm att vaccinera både 80+ och 75+ denna vecka.

Vaccintillgången är bättre denna vecka och därmed kan Region Stockholm få ut vaccin till samtliga 80+ och 75+. Den senare gruppen kommer att erbjudas möjlighet att boka tid. Tiderna är dock begränsade och sker med appen Alltid Öppet via 1177.se. 75+ gruppen kommer även att få brev hem med andra möjligheter att boka tid på än via appen.

Över 73 procent av stockholmarna över 80 år har fått sin första dos, denna grupp är just nu prioriterad för vaccinering. Det är vårdcentraler som vaccinerar, men man kan inte ringa direkt till vårdcentraler för att boka tid.
– Under pausen av AstraZeneca-vaccinet har våra lager fyllts på och nu vill vi använda doserna så snabbt som möjligt. Därför ställer vaccinatörer som tidigare vaccinerat personal nu om sin verksamhet och erbjuder invånare födda 1946 eller tidigare vaccination. Initialt har vi fyra mottagningar öppna för 75-plus och sedan öppnar vi successivt fler mottagningar också för denna grupp. Parallellt vaccinerar vårdcentralerna klart de som är födda 1941 eller tidigare och inom kort kommer även de som är födda 1946 eller tidigare kunna vaccinera sig på vårdcentralerna, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett uttalande

Enligt Thyberg är det ett allvarligt sittläge i länet nu och det är viktigare än någonsin att snabbt kunna vaccinera så många äldre som möjligt.

connys_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
connys
marina_outsider