mote_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Barns omsorgstid påverkas inte av arbetslöshet hos förälder

Om vårdnadshavare drabbas av arbetslöshet under rådande coronakris så kommer barnen omsorgsplats på förskola inte att påverkas.

centrum_artikel

Ett beslut i Barn- och utbildningsnämnden innebär att att barn inte kommer drabbas av minskad omsorgstid i förskolan om föräldern blir arbetslös. En tillfällig ändring av vistelsetiden träder i kraft vilket gäller barn som har en befintlig placering under 2020. Från 2021 gäller ordinarie regler:
– Barn som har en plats på förskola eller fritids ska inte drabbas av att föräldrarna blir arbetslösa under den rådande pandemin. Det är viktigt att barnen får fortsätta komma till förskolan eller fritids som en trygghet och en normalitet i sin vardag. Det är många familjer som drabbas hårt av effekterna av pandemin och därför är det särskilt viktigt att barnen rätt till förskola och fritidshem upprätthålls, säger Pernilla Bergqvist(L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun

speedy_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
marina_helsida
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
connys_helsida
sommar_sigtuna2020

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

2020_helsida

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider