arlandagk_panorama
Obs! Barnen på bilden har inte med artikeln att göra.Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Barnmottagning flyttar från Märsta

Astrids Lindgrens barnmottagningar i Jakobsberg, Märsta och Sollentuna slås ihop till en enda mottagning som ska ligga i Sollentuna

centrum_pask

Tingsvägen 17 i Sollentuna blir ny mottagning för den som tidigare skulle till Astrids Lindgrens barn- och ungdomsmeicinska mottagning i Märsta. Den slås ihop med mottagningarna i Jakobsberg och Sollentuna rapporterar Mitt i:
– Det är jätteroligt, och vi har fått så fina lokaler, säger Fredrika Gauffin, barnläkare och patientflödeschef, till tidningen.

På plats i Sollentuna finns istället fem heltids läkare och lika många sjuksköterskor samt undersköterskor. Tidigare var mottagningarna sårbara med få läkare och sköterskor. Nu blir det mer stabilt och man kan jobba i team enligt Fredrika Gauffin.

Nackdelen för kommuninvånarna blir en längre resa men kompetensen på den nya mottagningen väger upp det enligt Gauffin. På mottagningen utreds barn med astma, allergi, magont eller urinvägsproblem. Även barn med övervikt kan få hjälp. Från och med 11:e juni är det öppet:
– Vi har fått så fina lokaler. De är utformade så att de passar både mycket små barn, men även tonåringar som kan få sitta lite mer avskilt, fortsätter Fredrika Gauffin, läkare.

fme_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

valsta_utveckling
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

bonava_helsida
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
centrum_pask_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

defacto_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

sigtunavatten_standard
defacto_outsider
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sh_oppet