defacto_pan
Obs! Barnen på bilden har inte med artikeln att göra.Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Barnmottagning flyttar från Märsta

Astrids Lindgrens barnmottagningar i Jakobsberg, Märsta och Sollentuna slås ihop till en enda mottagning som ska ligga i Sollentuna

Tingsvägen 17 i Sollentuna blir ny mottagning för den som tidigare skulle till Astrids Lindgrens barn- och ungdomsmeicinska mottagning i Märsta. Den slås ihop med mottagningarna i Jakobsberg och Sollentuna rapporterar Mitt i:
– Det är jätteroligt, och vi har fått så fina lokaler, säger Fredrika Gauffin, barnläkare och patientflödeschef, till tidningen.

På plats i Sollentuna finns istället fem heltids läkare och lika många sjuksköterskor samt undersköterskor. Tidigare var mottagningarna sårbara med få läkare och sköterskor. Nu blir det mer stabilt och man kan jobba i team enligt Fredrika Gauffin.

Nackdelen för kommuninvånarna blir en längre resa men kompetensen på den nya mottagningen väger upp det enligt Gauffin. På mottagningen utreds barn med astma, allergi, magont eller urinvägsproblem. Även barn med övervikt kan få hjälp. Från och med 11:e juni är det öppet:
– Vi har fått så fina lokaler. De är utformade så att de passar både mycket små barn, men även tonåringar som kan få sitta lite mer avskilt, fortsätter Fredrika Gauffin, läkare.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
sbrf_helsida
sommar_centrum
happyhomes_2019

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sigtunavatten_standard

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

logistik_sigtuna

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

defacto_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

connys
defacto_outsider
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
nrh
colorama_april
fme_outsider