defacto_pan2020
Ofelia och Leia körde Vasaloppet.Foto: Pressbild/Märsta Centrum

Barnens Vasalopp kördes i Märsta Centrum

I lördags genomfördes Barnens Vasalopp för tredje gången hos Märsta Centrum.

Centrumägaren FastPartner ligger bakom Barnens Vasalopp som hölls för tredje gången. Loppet genomfördes så klart med riktig snö något som uppskattades av de ca 150 barn som var med och körde. Totalt hämtades ca 50 kubik in till centrumtorget.

Alla barn fick prova på att åka skidor och det fanns skidor, stavar, pjäxor att låna, evenemanget var även kostnadsfritt och samtliga fick en egen nummerlapp, diplom och givetvis smaka på den äkta ”vasaloppsblåbärssoppan” som serveras på Vasaloppet.
– Evenemanget genomfördes i samverkan med Vasaloppet som vill inspirera och få fler barn att röra på sig. Cirka 150 barn antog utmaningen och åkte Vasaloppet, deltagarna var från två år och uppåt, där de yngsta åkte något varv passade de äldre barnen på att åka många varv. Snön är nu hopskottad till en stor hög och kommer ligga kvar några dagar på torget för alla leksugna barn, berättar Charlotte Look, marknadsansvarig på Märsta Centrum.

2020_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

festspec_corona_helsida
marina_helsida
salong_elisabeth_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
happy_homes_mars
defacto_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider