moderater_pan_sommar
Ofelia och Leia körde Vasaloppet.Foto: Pressbild/Märsta Centrum

Barnens Vasalopp kördes i Märsta Centrum

I lördags genomfördes Barnens Vasalopp för tredje gången hos Märsta Centrum.

centrum_artikel

Centrumägaren FastPartner ligger bakom Barnens Vasalopp som hölls för tredje gången. Loppet genomfördes så klart med riktig snö något som uppskattades av de ca 150 barn som var med och körde. Totalt hämtades ca 50 kubik in till centrumtorget.

Alla barn fick prova på att åka skidor och det fanns skidor, stavar, pjäxor att låna, evenemanget var även kostnadsfritt och samtliga fick en egen nummerlapp, diplom och givetvis smaka på den äkta ”vasaloppsblåbärssoppan” som serveras på Vasaloppet.
– Evenemanget genomfördes i samverkan med Vasaloppet som vill inspirera och få fler barn att röra på sig. Cirka 150 barn antog utmaningen och åkte Vasaloppet, deltagarna var från två år och uppåt, där de yngsta åkte något varv passade de äldre barnen på att åka många varv. Snön är nu hopskottad till en stor hög och kommer ligga kvar några dagar på torget för alla leksugna barn, berättar Charlotte Look, marknadsansvarig på Märsta Centrum.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

centrum_helsida2020
defacto_helsida
bostad_helsida
dack-helsida
helsida_var2021

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

happyhomes_sommar2020
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

mp_host_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

2020_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
mp-outsider
swedol_outsider
bostad_outsider