panorama_centrum
Ofelia och Leia körde Vasaloppet.Foto: Pressbild/Märsta Centrum

Barnens Vasalopp kördes i Märsta Centrum

I lördags genomfördes Barnens Vasalopp för tredje gången hos Märsta Centrum.

Centrumägaren FastPartner ligger bakom Barnens Vasalopp som hölls för tredje gången. Loppet genomfördes så klart med riktig snö något som uppskattades av de ca 150 barn som var med och körde. Totalt hämtades ca 50 kubik in till centrumtorget.

Alla barn fick prova på att åka skidor och det fanns skidor, stavar, pjäxor att låna, evenemanget var även kostnadsfritt och samtliga fick en egen nummerlapp, diplom och givetvis smaka på den äkta ”vasaloppsblåbärssoppan” som serveras på Vasaloppet.
– Evenemanget genomfördes i samverkan med Vasaloppet som vill inspirera och få fler barn att röra på sig. Cirka 150 barn antog utmaningen och åkte Vasaloppet, deltagarna var från två år och uppåt, där de yngsta åkte något varv passade de äldre barnen på att åka många varv. Snön är nu hopskottad till en stor hög och kommer ligga kvar några dagar på torget för alla leksugna barn, berättar Charlotte Look, marknadsansvarig på Märsta Centrum.

2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

liber_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

mp_helsida_april

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh