moderat_sommar
Ofelia och Leia körde Vasaloppet.Foto: Pressbild/Märsta Centrum

Barnens Vasalopp kördes i Märsta Centrum

I lördags genomfördes Barnens Vasalopp för tredje gången hos Märsta Centrum.

centrum_artikel

Centrumägaren FastPartner ligger bakom Barnens Vasalopp som hölls för tredje gången. Loppet genomfördes så klart med riktig snö något som uppskattades av de ca 150 barn som var med och körde. Totalt hämtades ca 50 kubik in till centrumtorget.

Alla barn fick prova på att åka skidor och det fanns skidor, stavar, pjäxor att låna, evenemanget var även kostnadsfritt och samtliga fick en egen nummerlapp, diplom och givetvis smaka på den äkta ”vasaloppsblåbärssoppan” som serveras på Vasaloppet.
– Evenemanget genomfördes i samverkan med Vasaloppet som vill inspirera och få fler barn att röra på sig. Cirka 150 barn antog utmaningen och åkte Vasaloppet, deltagarna var från två år och uppåt, där de yngsta åkte något varv passade de äldre barnen på att åka många varv. Snön är nu hopskottad till en stor hög och kommer ligga kvar några dagar på torget för alla leksugna barn, berättar Charlotte Look, marknadsansvarig på Märsta Centrum.

spedition_sigtuna

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

marina_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

defacto_helsida
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_helsida_valsta
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

happyhomes_sommar2020
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider