arlandagk_panorama
Anna-Karin Åberg, tillförordnad chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommunFoto: Sigtuna kommun

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

centrum_pask

Barnahus Stockholm Nord är en sammanslagning av av Barnahus Norrort och Barnahus Södra Roslagen. Det är en plats som brottsutsatta barn får komma till i samband med förhör där det finns två särskilt anpassade studios just för det ändamålet. Lokalerna har även utökats med fler samtalsrum och kontorsrum.
– Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak. Alla aktörer har i och med detta utökat sina resurser och förlägger också mer arbetstid i lokalerna, vilket banar väg för utveckling av verksamheten. Vi ser redan tecken på hur ett gemensamt utvecklingsarbete ger bättre skydd, utökat stöd och en snabbare juridisk process för de barn som behöver besöka vårt Barnahus, säger Anna-Karin Åberg, tf. chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Barn och ungdomar från tio kommuner
I Barnahus Stockholm Nord finns alla representanter från berörda myndigheter samlade under samma tak, barn ska inte i onödan behöva åka runt till olika platser för förhör intervjuer och samtal. Tio kommuner i Norra Stockholm hänvisar sina brottutsatta barn till Barnahus Stockholm Nord. Målgruppen är barn och ungdomar upp till 18 år men med fokus på barn under 15 år. Kostnaderna delas mellan de samverkande kommunerna och Sigtuna är huvudman för verksamheten, det innebär ett ökat arbetsgivaransvar för de olika kommunernas personal på Barnahus Stockholm Nord

centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

defacto_helsida
colorama_april2

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

bonava_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
logistik_utbildning

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

fme_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

sigtunavatten_standard

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ica_pask
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2