moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Barn- och elevombudet kritiserar skola

En elev blev spottad på och utsattes för andra kränkningar, nu får den kommunala skolan kritik av Barn- och elevombudet.

Upsala Nya Tidning rapporterade på tisdagen om att Skolinspektionen fått en anmälan sedan en elev utsatts för kränkningar och spottats på av andra elever i våras. Eleven ska ha berättat för rektorn om kränkningarna men vidtog inte förebyggande åtgärder vilket ledde till att den aktuella eleven slutade berätta om det som hände i skolan.

Barn- och elevombudet har funnit att skolan brustit i sina skyldigheter och inte anmält situationen till Barn- och ungdomsförvaltningen tillräckligt snabbt enligt UNT. Biträdande förvaltningschef Carmen Blom, bemöter kritiken:
– Vi har däremot gjort förebyggande åtgärder under en längre tid för att reda ut situationen och tillsatt resurser på skolan för detta, uppger Blom för UNT.

Kommunen ska ha en bra handlingsplan vid kränkande behandling på skolor men att det behöver säkerställas att den följs.

ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
connys
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider