moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Barn med funktionsvariant erbjuds simskola

Barn med funktionsvarianter erbjuds nu simskola med målet att alla barn och ungdomar ska lära sig simma.

centrum_artikel

Sigtuna kommun startar upp simskola för barn med funktionsvarianter. Den riktar sig till barn/unga mellan 6-15 år, gruppen kommer att vara liten, sex deltagare, med två simlärare. En anhörig får vara med i vattnet om det finns behov. Simskolan hålls tio tillfällen och då ska deltagarna få kunskaper i att lära sig simma.
– Alla barn borde få möjlighet att lära sig simma eller ta sig fram i vattnet. Det ger barnen självförtroende, en självkänsla och en frihet. Det viktigaste är att barnen i första hand blir vattenvana, att de ska kunna klara sig om de till exempel skulle ramla i vattnet. De ska veta hur de kan göra för att kunna flyta och hur de tar sig upp ur vattnet, säger Cecilia Tengbom Berg, simskoleansvarig i Sigtuna kommun och även initiativtagare till detta.

Cecilia Tengbom Berg berättar vidare att idéen föddes sedan hon fått frågan av några föräldrar som har barn med diagnos och inte kan klara av att vara med den ordinarie simskolan. Hon kände att ”nu var det dags”.
– Men det krävs stöd från alla håll, både från personal och ledning. När jag kollat runt är det ytterst sällsynt att den här typen av simskola erbjuds. Vi i Sigtuna kommun har ju även simskola för barn som är döva eller har en hörselnedsättning. För oss är viktigt att alla barn i kommunen får den här möjligheten, och att få känna en glädje och trygghet i vattnet, säger Cecilia Tengbom Berg.

mp_host_helsida
jul2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
dack-helsida
koppar_helsida
julmarknad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

centrum_helsida2020
oppethus_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp-outsider
julmarknad_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
koppar_outsider