budget_panorama
Obs! Barnen på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Daniel Iskander

Barn fortsatt drabbade av vräkningar

Efter rekordåret 2017 då 10 barn berördes av en vräkning så var det första halvåret i år enbart två barn som drabbades i samband med en vräkning enligt Kronofogden.

fraga_liberalerna

Ett av regeringens mål sedan flera år tillbaka är att barn inte ska drabbas i samband med vräkningar från bostäder. 2017 var det tio barn som berördes det första halvåret, förra året var siffran nere på tre och i år är antalet två barn. Totalt sett i länet har antalet barn drabbade av vräkning minskat från 53 till 39. I drygt hälften av länets kommuner var det inga barn berörda av vräkningar, flest drabbade barn fanns i Södertälje med 12, där har dock siffran halverats.

I riket ökade antalet berörda barn med 22. Det gäller ena eller båda föräldrarna. Utvecklingen går åt fel håll, menar Kim Jonsson som arbetar i den förebyggande verksamheten på Kronofogden. I de flesta av landets kommuner vräks inte barn, men antalet kommuner där barn vräks har ökat från 62 till 68. I Södertälje som alltså halverat sin siffra arbetar Kronofogden tillsammans med hyresvärdar och socialtjänsten för att så få barn som möjligt ska behöva lämna sina hem. Ett stort problem är olovlig andrahandsuthyrning enligt kronoinspektör Gunilla Svalborg Magnusson.

centrum_helsida2020
connys_helsida
kkdk_helsida
manskold_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kkdk_outsider
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider