defacto_panorama_mustasch
Obs! Barnen på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Daniel Iskander

Barn fortsatt drabbade av vräkningar

Efter rekordåret 2017 då 10 barn berördes av en vräkning så var det första halvåret i år enbart två barn som drabbades i samband med en vräkning enligt Kronofogden.

centrum_farsdag_artikel

Ett av regeringens mål sedan flera år tillbaka är att barn inte ska drabbas i samband med vräkningar från bostäder. 2017 var det tio barn som berördes det första halvåret, förra året var siffran nere på tre och i år är antalet två barn. Totalt sett i länet har antalet barn drabbade av vräkning minskat från 53 till 39. I drygt hälften av länets kommuner var det inga barn berörda av vräkningar, flest drabbade barn fanns i Södertälje med 12, där har dock siffran halverats.

I riket ökade antalet berörda barn med 22. Det gäller ena eller båda föräldrarna. Utvecklingen går åt fel håll, menar Kim Jonsson som arbetar i den förebyggande verksamheten på Kronofogden. I de flesta av landets kommuner vräks inte barn, men antalet kommuner där barn vräks har ökat från 62 till 68. I Södertälje som alltså halverat sin siffra arbetar Kronofogden tillsammans med hyresvärdar och socialtjänsten för att så få barn som möjligt ska behöva lämna sina hem. Ett stort problem är olovlig andrahandsuthyrning enligt kronoinspektör Gunilla Svalborg Magnusson.

happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
ica_oktober
centrum_farsdag

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
colorama_april2
nrh
connys
greeknight_outsider