centrum_host
Foto: Daniel Iskander

Barn drabbades av vräkning

Tre barn drabbades av vräkningar i kommunen det första halvåret i år vilket är en minskning från 2017 men målet är att noll barn ska drabbas enligt ett beslut i regeringen 2008.

centrum_farsdag_artikel

Fortfarande drabbas barn i Sigtuna kommun i samband med vräkningar, siffror från Kronofogden för det första halvåret 2018 visar att tre barn drabbades av vräkning, det är dock en klar nedgång från 2017 då tio drabbades. 2015-2016 var det noll barn som drabbades under motsvarande period. 2011 var det exempelvis sju barn som drabbades.

Totalt i länet var det 53 barn som drabbats av vräkning hittills i år, en ökning med åtta barn från 2017. 2012 var ett rekordår för länet med 92 drabbade barn.
– Vi vet inte säkert vad ökningen beror på. Men det är angeläget att kommuner och hyresvärdar fortsätter sitt gemensamma arbete för att förebygga vräkningar, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

2008 infördes en nollvision för vräkningar av barnfamiljer. Sedan dess har antalet drabbade barn dock minskat.
– Vårt mål är att så få barn som möjligt ska bli berörda av en vräkning. Här är en tidig dialog mellan hyresvärd, socialtjänst och den berörda familjen något som vi vet ger effekt, säger Johan Krantz.

fme_oktober
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
centrum_farsdag
greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh