helsida_var2021
Foto: Daniel Iskander

Barn drabbades av vräkning

Tre barn drabbades av vräkningar i kommunen det första halvåret i år vilket är en minskning från 2017 men målet är att noll barn ska drabbas enligt ett beslut i regeringen 2008.

centrum_artikel

Fortfarande drabbas barn i Sigtuna kommun i samband med vräkningar, siffror från Kronofogden för det första halvåret 2018 visar att tre barn drabbades av vräkning, det är dock en klar nedgång från 2017 då tio drabbades. 2015-2016 var det noll barn som drabbades under motsvarande period. 2011 var det exempelvis sju barn som drabbades.

Totalt i länet var det 53 barn som drabbats av vräkning hittills i år, en ökning med åtta barn från 2017. 2012 var ett rekordår för länet med 92 drabbade barn.
– Vi vet inte säkert vad ökningen beror på. Men det är angeläget att kommuner och hyresvärdar fortsätter sitt gemensamma arbete för att förebygga vräkningar, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

2008 infördes en nollvision för vräkningar av barnfamiljer. Sedan dess har antalet drabbade barn dock minskat.
– Vårt mål är att så få barn som möjligt ska bli berörda av en vräkning. Här är en tidig dialog mellan hyresvärd, socialtjänst och den berörda familjen något som vi vet ger effekt, säger Johan Krantz.

mp-helsida
defacto_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp-outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
swedol_outsider
connys
heat-out
aftenbil_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider