moderater-bokslut
Foto: Daniel Iskander

Barn drabbades av vräkning

Tre barn drabbades av vräkningar i kommunen det första halvåret i år vilket är en minskning från 2017 men målet är att noll barn ska drabbas enligt ett beslut i regeringen 2008.

centrum_artikel

Fortfarande drabbas barn i Sigtuna kommun i samband med vräkningar, siffror från Kronofogden för det första halvåret 2018 visar att tre barn drabbades av vräkning, det är dock en klar nedgång från 2017 då tio drabbades. 2015-2016 var det noll barn som drabbades under motsvarande period. 2011 var det exempelvis sju barn som drabbades.

Totalt i länet var det 53 barn som drabbats av vräkning hittills i år, en ökning med åtta barn från 2017. 2012 var ett rekordår för länet med 92 drabbade barn.
– Vi vet inte säkert vad ökningen beror på. Men det är angeläget att kommuner och hyresvärdar fortsätter sitt gemensamma arbete för att förebygga vräkningar, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden, i ett pressmeddelande.

2008 infördes en nollvision för vräkningar av barnfamiljer. Sedan dess har antalet drabbade barn dock minskat.
– Vårt mål är att så få barn som möjligt ska bli berörda av en vräkning. Här är en tidig dialog mellan hyresvärd, socialtjänst och den berörda familjen något som vi vet ger effekt, säger Johan Krantz.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

defacto_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider