centrum_jul_panorama
Fastigheterna ligger i anslutning till Valstaskolan och VattentornetFoto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Baracker i Valsta ska rivas

Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) meddelade på måndag kväll att man avser riva två fastigheter som står på Bragegatan i Valsta: - Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

defacto_jul_artikel

I en interpellation till kommunfullmäktige hävdade oppositionsrådet Olov Holst (M) att det pågick illegal spelverksamhet i barackerna på Bragegatan i Valsta, intill Valstaskolan. Dessutom skulle föreningen som hyrde lokalerna inte längre finnas och en hyresskuld på flera hundra tusen till kommunen ha uppstått. På måndag kväll gav Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) besked om att de två fastigheter som finns på Bragegatan ska rivas. Pengar för att genomföra rivningen finns avsatta i årets budget.

Föreningarna som använder lokalerna är Valsta Syrianska förening och Kurdiska föreningen.
– Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, kommenterar Khalifa.

tp_helsida
greeknighthelsida
julbord_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

defacto_jul

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

sigtunavatten_standard
fme_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober
centrum_jul_helsida
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
connys
colorama_april2
greeknight_outsider
nrh
tp_outsider