centrum_panorama2020
Fastigheterna ligger i anslutning till Valstaskolan och VattentornetFoto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Baracker i Valsta ska rivas

Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) meddelade på måndag kväll att man avser riva två fastigheter som står på Bragegatan i Valsta: - Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

I en interpellation till kommunfullmäktige hävdade oppositionsrådet Olov Holst (M) att det pågick illegal spelverksamhet i barackerna på Bragegatan i Valsta, intill Valstaskolan. Dessutom skulle föreningen som hyrde lokalerna inte längre finnas och en hyresskuld på flera hundra tusen till kommunen ha uppstått. På måndag kväll gav Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) besked om att de två fastigheter som finns på Bragegatan ska rivas. Pengar för att genomföra rivningen finns avsatta i årets budget.

Föreningarna som använder lokalerna är Valsta Syrianska förening och Kurdiska föreningen.
– Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, kommenterar Khalifa.

centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
oppethus_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.