moderat_sommar
Fastigheterna ligger i anslutning till Valstaskolan och VattentornetFoto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Baracker i Valsta ska rivas

Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) meddelade på måndag kväll att man avser riva två fastigheter som står på Bragegatan i Valsta: - Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

I en interpellation till kommunfullmäktige hävdade oppositionsrådet Olov Holst (M) att det pågick illegal spelverksamhet i barackerna på Bragegatan i Valsta, intill Valstaskolan. Dessutom skulle föreningen som hyrde lokalerna inte längre finnas och en hyresskuld på flera hundra tusen till kommunen ha uppstått. På måndag kväll gav Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) besked om att de två fastigheter som finns på Bragegatan ska rivas. Pengar för att genomföra rivningen finns avsatta i årets budget.

Föreningarna som använder lokalerna är Valsta Syrianska förening och Kurdiska föreningen.
– Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, kommenterar Khalifa.

brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
kaa_sigtuna_helsida
connys_helsida
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider
ridskola_2020_outsider