defacto_pan2020
Fastigheterna ligger i anslutning till Valstaskolan och VattentornetFoto: Jamshid Jamshidi/arkiv

Baracker i Valsta ska rivas

Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) meddelade på måndag kväll att man avser riva två fastigheter som står på Bragegatan i Valsta: - Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

I en interpellation till kommunfullmäktige hävdade oppositionsrådet Olov Holst (M) att det pågick illegal spelverksamhet i barackerna på Bragegatan i Valsta, intill Valstaskolan. Dessutom skulle föreningen som hyrde lokalerna inte längre finnas och en hyresskuld på flera hundra tusen till kommunen ha uppstått. På måndag kväll gav Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) besked om att de två fastigheter som finns på Bragegatan ska rivas. Pengar för att genomföra rivningen finns avsatta i årets budget.

Föreningarna som använder lokalerna är Valsta Syrianska förening och Kurdiska föreningen.
– Beslutet är helt rätt och äntligen kommer kommunen att kunna få rådighet över området. Processen har dragit ut onödigt länge och efter diskussion med majoriteten har vi kommit fram till rivningsbeslutet. Det känns bra att vi nu har hittat en väg framåt med en långsiktig lösning, kommenterar Khalifa.

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Moderaterna_helsida2021
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dackskiftarna_outsider
connys
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider