defacto_pan2020

Bara sju nya coronafall på två veckor

Folkhälsomyndigheten har slutat redovisa siffror för covid-19-smitta när de är färre än 15 per kommun. märsta.nu kan visa hur många som smittats de senaste två veckorna.

centrum_artikel

Covid-19-fall som understiger 15 på kommunnivå redovisas inte av Folkhälsomyndigheten. Därav kunde märsta.nu inte visa några siffror i torsdags för Sigtuna kommun. Men siffror som Newsworthy tagit del av visar på två fall för vecka 36 och endast sju fall för vecka 35 och 36.

För hela länet har det rapporterats in 494 nya fall de senaste två veckorna vilket är en minskning med 36 procent. Antalet nya fall i Sigtuna var 14 per 100 000 invånare. Om Sigtuna var ett ”land” skulle vi få grönt ljus för resor inom EU. Värst drabbat i länet är Vallentuna med 38 nya fall per 100 000 invånare. Grannkommunen Upplands-Bro är tia med 20 nya fall per 100 000 invånare.

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida
defacto_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
nrh