skordedag_pan

Bara sju nya coronafall på två veckor

Folkhälsomyndigheten har slutat redovisa siffror för covid-19-smitta när de är färre än 15 per kommun. märsta.nu kan visa hur många som smittats de senaste två veckorna.

Covid-19-fall som understiger 15 på kommunnivå redovisas inte av Folkhälsomyndigheten. Därav kunde märsta.nu inte visa några siffror i torsdags för Sigtuna kommun. Men siffror som Newsworthy tagit del av visar på två fall för vecka 36 och endast sju fall för vecka 35 och 36.

För hela länet har det rapporterats in 494 nya fall de senaste två veckorna vilket är en minskning med 36 procent. Antalet nya fall i Sigtuna var 14 per 100 000 invånare. Om Sigtuna var ett ”land” skulle vi få grönt ljus för resor inom EU. Värst drabbat i länet är Vallentuna med 38 nya fall per 100 000 invånare. Grannkommunen Upplands-Bro är tia med 20 nya fall per 100 000 invånare.

2020_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

helsida_var2021
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

mp_host_helsida
eldsjal-helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
skordedag_helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag
kyrkoval_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
skordedag_out
heat_out
eldsjal-outsider
kyrkoval_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
kyrka-outsider
nrh
swedol_outsider
andersojag_outsider