julbanner
Trots att det finns laddningsplatser i kommunen så är det få privatägda elbilar i kommunen.Foto: Insändarbild

Bara 27 elbilar i kommunen

Trots att Sigtuna kommun är en av de laddningstätaste kommunerna i landet så finns det bara 27 registrerade elbilar bland kommuninvånarna.

Elbil verkar inte gå hem bland kommuninvånarna, det framgår av en kartläggning av Ratsit.se. Bara 27 registrerade elbilar hos privatpersoner finns i kommunen, trots att Sigtuna är en av de laddningstätaste kommunerna i landet med laddstolpar i både Sigtuna, Märsta och Arlanda.

Men en ljusglimt är att det åtminstone finns 655 hybridbilar, det vill säga el/fossil. Det finns omkring 18 000 registrerade privatfordon i kommunen, 12 000 av dessa är bensindrivna, 5200 går på bensin och 763 på etanol/bensin. Det går en bil per hushåll och 0,5 bil per person. Länssnittet på bil per hushåll är 1,28, ett flertal kommuner har fler bilar per hushåll än Sigtuna. Störst andel elbilar finns i Danderyd och på Ekerö.

sigtuna_funkis
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
happy_homes_juli
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

defacto_host2018
icavalsta_julbanner
julbanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

lager_bilnet
sportfiskebanner2
outsider
objekt2
objekt3
vanster_jul
sigtunavatten_standard
funkis_2
colorama_vinter
connys
nrh_lania
objekt4
komvuxq3_4