defacto_pan
Trots att det finns laddningsplatser i kommunen så är det få privatägda elbilar i kommunen.Foto: Insändarbild

Bara 27 elbilar i kommunen

Trots att Sigtuna kommun är en av de laddningstätaste kommunerna i landet så finns det bara 27 registrerade elbilar bland kommuninvånarna.

centrum_tvaar

Elbil verkar inte gå hem bland kommuninvånarna, det framgår av en kartläggning av Ratsit.se. Bara 27 registrerade elbilar hos privatpersoner finns i kommunen, trots att Sigtuna är en av de laddningstätaste kommunerna i landet med laddstolpar i både Sigtuna, Märsta och Arlanda.

Men en ljusglimt är att det åtminstone finns 655 hybridbilar, det vill säga el/fossil. Det finns omkring 18 000 registrerade privatfordon i kommunen, 12 000 av dessa är bensindrivna, 5200 går på bensin och 763 på etanol/bensin. Det går en bil per hushåll och 0,5 bil per person. Länssnittet på bil per hushåll är 1,28, ett flertal kommuner har fler bilar per hushåll än Sigtuna. Störst andel elbilar finns i Danderyd och på Ekerö.

sangensemble
sigtunavatten_standard
ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019
karby_varme1
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

defacto_helsida
arlandagolf
connys
defacto_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
karby2
extravaganza_outsider