defacto_pan
Trots att det finns laddningsplatser i kommunen så är det få privatägda elbilar i kommunen.Foto: Insändarbild

Bara 27 elbilar i kommunen

Trots att Sigtuna kommun är en av de laddningstätaste kommunerna i landet så finns det bara 27 registrerade elbilar bland kommuninvånarna.

Elbil verkar inte gå hem bland kommuninvånarna, det framgår av en kartläggning av Ratsit.se. Bara 27 registrerade elbilar hos privatpersoner finns i kommunen, trots att Sigtuna är en av de laddningstätaste kommunerna i landet med laddstolpar i både Sigtuna, Märsta och Arlanda.

Men en ljusglimt är att det åtminstone finns 655 hybridbilar, det vill säga el/fossil. Det finns omkring 18 000 registrerade privatfordon i kommunen, 12 000 av dessa är bensindrivna, 5200 går på bensin och 763 på etanol/bensin. Det går en bil per hushåll och 0,5 bil per person. Länssnittet på bil per hushåll är 1,28, ett flertal kommuner har fler bilar per hushåll än Sigtuna. Störst andel elbilar finns i Danderyd och på Ekerö.

fme_helsida
sommar
ica_valsta_choklad
colorama_april2
defacto_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

happyhomes_2019

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sbrf_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

logistik_sigtuna

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar_centrum

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

nrh
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
connys
fme_outsider
colorama_april
defacto_outsider