defacto_pan
Trots att det finns laddningsplatser i kommunen så är det få privatägda elbilar i kommunen.Foto: Insändarbild

Bara 27 elbilar i kommunen

Trots att Sigtuna kommun är en av de laddningstätaste kommunerna i landet så finns det bara 27 registrerade elbilar bland kommuninvånarna.

Elbil verkar inte gå hem bland kommuninvånarna, det framgår av en kartläggning av Ratsit.se. Bara 27 registrerade elbilar hos privatpersoner finns i kommunen, trots att Sigtuna är en av de laddningstätaste kommunerna i landet med laddstolpar i både Sigtuna, Märsta och Arlanda.

Men en ljusglimt är att det åtminstone finns 655 hybridbilar, det vill säga el/fossil. Det finns omkring 18 000 registrerade privatfordon i kommunen, 12 000 av dessa är bensindrivna, 5200 går på bensin och 763 på etanol/bensin. Det går en bil per hushåll och 0,5 bil per person. Länssnittet på bil per hushåll är 1,28, ett flertal kommuner har fler bilar per hushåll än Sigtuna. Störst andel elbilar finns i Danderyd och på Ekerö.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
sigtuna_funkis
frisyr_december
connys
outsider
korpen_jan-feb

märsta.nu klar etta som sökord

Nyheter märsta.nu är klart populäraste sökordet när kommuninvånare googlar, det visar siffror som märsta.nu tagit fram via Jorge Castro, SEO analytiker och marknadsförare på ABS Wheels.

funkis_2
banner_trerosor
nrh