centrum_panorama2020
Bedrägerier via BankID ökar

Banken ringer inte upp om BankID

Polisen varnar nu allmänheten för att det anmälts många bedrägerier där någon ringt upp och bett om att logga in på banken via BankID.

centrum_artikel

Polisen i Stockholms län varnar för att det skett en ökning av bedrägerier där någon ringer och ber dig logga in på din bank via BankID:
– Just nu ser vi en ökning av grova bedrägerier som riktar sig mot bankkunder. Flera personer varje dag blir uppringda av någon som utger sig vara från banken, säger Jan Olsson på Nationellt bedrägericenter.

Uppträder trovärdigt
Uppringarna använder ett nummer som ser ut att komma från banken och ger ett trovärdigt intryck enligt Polisen. De presenterar sig med ett vanligt svenskt namn och under samtalet uppger de att någon olovligen handlat på ditt konto och att du därför behöver lämna över koder så att de ska kunna spärra kontot. Du ombeds logga in på din bank via dosa eller BankID.

Skapas annat BankID
I själva fallet har du godkänt att ett nytt BankID skapats i ditt namn som bedragaren sedan har kontroll över, därefter töms ditt konto på några sekunder. Bedrägerier av den här sorten genererar stora summor pengar, uppger Polisen. Om du får samtal som du upplever är från en bank så be om att ringa tillbaka eller sök fram numret på nätet. Varken polis eller bank behöver hjälp med att logga in för att stoppa en tjänst eller för att återkalla pengar. Skulle du få ett sådant samtal så ska man omedelbart avsluta det uppmanar polisen. Om du drabbas, kontakta omedelbart banken och gör därefter en polisanmälan.

connys_helsida
studenten2020_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

sommarlov_helsida
valvet_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

happy_homes_mars
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

defacto_helsida
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
nrh
studeravidare_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
valvet_outsider