defacto_pan
Foto: Swedavia/Daniel Asplund
Arlandas banorFoto: Swedavia

Bana 1 stängs av i sommar

Bana 1 på Arlanda kommer att stängas av för underhåll under stora delar av juli och augusti.

Swedavia meddelar att bana 1 på Arlanda, 01L/19R kommer att hållas stängd mellan 1 juli 25:e augusti för förbättringar av asfaltsbeläggningen på banna. Detta kommer att påverka in och utflygningar och det kommer att bli ökad belastning på bana 2 och 3. Förra året då Swedavia stängde av en bana för underhåll klagade boende i Upplands-Väsby på för mycket flygningar över orten. Swedavia ber dock om förståelse för situationen som är nödvändig för att säkerställa en fortsatt hög kvalitet i flygplatsens bansystem.

sigtunavatten_standard
ica_oktober
fme_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

nrh
connys
defacto_outsider
colorama_april2